39 MINUTA DOBRE IGRE PALO U VODU: Zvezdinim košarkašima teško posle poraza od Darušafake
Foto: Saša Pavlić

Loš start u Evroligi

39 MINUTA DOBRE IGRE PALO U VODU: Zvezdinim košarkašima teško posle poraza od Darušafake

Košarka -

Košarkašima Crvene zvezde teško je pao poraz od Darušafake u prvom kolu Evrolige, ali su istakli i da je dugačka sezona tek počela.

Najiskusniji igrač tima Milko Bjelica ocenio je da je tim ispustio dobijenu utakmicu.

"Ispustili smo dobijenu utakmicu na kraju. Falilo nam je i malo sreće, neki šutevi su izašli iz koša. Značila bi nam pobeda. Drugo poluvreme smo odigrali dosta slabije nego prvo, pogotovo u odbrani. Dozvolili smo im da igraju njihovu igru, da postignu lake poene koji su im dali krila i steknu prednost koju nismo uspeli da nadoknadimo. Imali smo dobru utakmicu, prvo poluvreme smo odigrali idealno, a na kraju smo ispustili prednost", rekao je Bjelica novinarima.

Zvezda je vodila do pred sam kraj i onda je izgubila 70:73.

"Svaki poraz je težak, pogotovo ovako kada smo imali veliku šansu. Sigurno bi nam značio takav početak Evrolige. Ostaje nam da treniramo i popravljamo greške", dodao je Bjelica.

Ognjen Kuzmić rekao je da nema vremena ni za radost ni za tugu.

"Većim delim utakmice smo odigrali dobro, ali to na kraju nije donelo željeni rezultat, da pobedimo prvu utakmicu. Sad skoro smo završuili, mislim da će trebati vremena da se slegnu utisci, videćemo, već moramo da se spremamo za sledeću utakmicu ABA lige, nema se vremena za razmišljanje o pobedama i porazima. Teško je reći zašto smo pali, treba sve da se analizira. Moja partija je bila dobra, ali je najvažnije da se pobedjuje", rekao Kuzmić.

Čarls Dženkins je rekao da je tim uradio sve što je trebalo, ali da je u drugom poluvremenu dozvolio protivniku da dodje do svoje igre.

"Teško je. Uradili smo sve što je trebalo, sproveli smo plan tokom većeg dela utakmice. Igrali smo dobro u odbrani, uradili smo sve što smo mogli. U drugom poluvremenu smo im dozvolili da se osećaju udobno. Oni su dobar tim i vrlo iskusan, boriće se u svakom slučaju. Znate kako su male stvari važne u Evroligi, a mi smo promašivali mnogo slobodnih bacanja, a ja polaganje. Trebalo je da dobijemo. Promašili smo bacanja i to nam se vratilo na kraju. Dobri smo i bićemo dobro. Dugačka je sezona. Ovo je prva utakmica. Volimo kad dobijemo prvu utakmicu, ali nismo. Okrećemo se sledećim mečevima", rekao je Dženkins.

Nemanja Dangubić rekao je da bi ekipa trebalo da bude zadovoljna svojim nastupom tokom većeg dela utakmice.

"Imali smo 39 minuta i treba da budemo zadovoljni tim, ali treba da izvučemo pouke iz ovog poraza. Sigurno da nam je pigra iz prvog poluvremena podstrek. To je način na koji treba da se igra i način na koji možemo da iskažemo kvalitet kroz timsku igru. Okrećemo se sledećoj utakmici, sledećem treningu. Želimo da napredujemo i da u sledećem meču dodjemo do pobede", rekao je Dangubić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track