ŽALGIRIS STIŽE U PIONIR: Evo šta po Radonjiću može da donese pobedu Zvezdi
Foto: Saša Pavlić

Ukazuje na detalje

ŽALGIRIS STIŽE U PIONIR: Evo šta po Radonjiću može da donese pobedu Zvezdi

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovim košarkašima biti veoma teško protiv Žalgirisa i da svako od njih mora da da sve od sebe da bi se zabeležila pobeda

- Biće veoma teško, toga sam apsolutno svestan. Očekujem da u fantastičnom ambijentu izdignemo iznad ovog, za nas veoma opterećujućeg momenta i da probamo da dođemo do još jedne pobede. Idemo sa svim onim što imamo, biće nas mnogo u sali - rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će u petak dočekati Žalgiris u 10. kolu Evrolige, u kom će pokušati da zabeleže petu pobedu.

- Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a teško je proceniti za šta će to da bude dovoljno. Utakmica je nešto živo i momenti odlučuju kako će to da se razvija. Svaki igrač treba da da sve što ima od sebe - kazao je Radonjić.

On je naveo da na ekipu ne utiče previše što javnost smatra da utakmica protiv Žalgirisa "mora da se dobije" i da su opterećenja koje ekipa ima mnogo veća od toga.

- Bilo bi veoma teško i da smo kompletni. Ali, šta je, tu je. Nije to toliko naivno kao što izgleda. Nije prvi put da je ambijent takav. Kad dobijemo onda je realan, a drugačije se gleda kada izgubimo. To ne utiče na nas - rekao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, "minimalne su šanse" da kapiten Luka Mitrović igra protiv Žalgirisa.

- On je u fazi oporavka i to ide u dobrom smeru, ali su šanse minimalne da igra. To je nedostatak koji nimalo nije naivan. Uverio sam se koliko je to ozbiljna pozicija. U taktičkom smislu to može da nas optereti - rekao je Radonjić.

Radonjić je rekao da su Žalgiris i Zvezda uoči Evrolige prikazani kao klubovi "koji tu nemaju šta da traže" i da zbog toga obe ekipe imaju šanse da ostvare mnogo bolje rezultate.

Utakmica će se igrati sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Trener: Žalgiris mora da odgovori na agresivnost ZvezdeTrener košarkaša Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus rekao je da je u predstojećoj utakmici Evrolige najvažnije da njegov tim odgovori na čvrstu igru Crvene zvezde i ne podlegne atmosferi u Beogradu. "Veoma je važno da odgovorimo na njihovu agresivnost, a takođe je bitno da ne podlegnemo atmosferi koju stvaraju njihovi bučni navijači. Moraćemo brzo i timski da igramo, kako bismo ih zaustavili", rekao je Jasikevičijus.Litvanski Žalgiris igra sutra u Beogradu protiv Crvene zvezde u 10. kolu Evrolige. "Zvezdina prednost je to što ima uspešan sistem već duži niz godina. Njihov trener je odlično implementirao nove igrače u ekipu koja već dugo igra zajedno i koja ima poseban stil igre", rekao je Jasikevičijus. Žalgiris zauzima 13. mesto u Evroligi sa tri pobede i šest poraza. Utakmica 10. kola Evrolige između Crvene zvezde i Žalgirisa počinje sutra u 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track