BORBA ZA TOP 8 U PUNOM JEKU: PAO i Efes smorili zvezdaše, Makabi ih obradovao
Foto: Euroleague.net

Evroliga

BORBA ZA TOP 8 U PUNOM JEKU: PAO i Efes smorili zvezdaše, Makabi ih obradovao

Košarka -

Večeras je odigrano pet utakmica 22. kola Evrolige.

Crvena zvezda je doživela poraz u Moskvi od CSKA 80:102, pa je sada šesta na tabeli sa skorom 12-10, dok se Panatinaikos pozicionirao ispred srpskog šampiona na petom mestu sa učinkom 13-9, zahvaljujući pobedi nad Bambergom 81:72.

PAO su do pobede vodili Kris Singlton sa 17 i Džejms Feldin i Janis Burusis sa po 16 poena. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Danijel Tajs sa 18 poena.

Crveno-belima ne odgovara ni pobeda Efesa nad Armanijem. Turski tim je uspeo da nadoknadi zaostatak od čak 19 poena i na kraju zabeleži 11. trijumf - 90:86. Tomas Ertel je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, Tajler Henikat je dodao poen manje, dok je Džejson Grendžer utakmicu završio sa 12 poena. U poraženom timu najbolji je bio Rakim Sanders sa 18 poena, Mantas Kalnijetis je ubacio 15, a Miroslav Raduljica 11.

Efes je sada osmi, ima dve pobede manje od Zvezde, ali joj diše za vrat.

Zvezdaše je zato obradovao uspeh Makabija (8-14) nad Baskonijom, koja je sedma sa istim učinkom kao i tim Dejana Radonjića. Rezultat meča u Tel Avivu bio je 85:84.

Najefikasniji u redovima Makabija bio je Endru Gaudlok sa 21 poenom, Silven Lendzberg dodao je 18, a Gal Mekel 10 poena. U Baskonij se istakao Andrea Barnjani sa 17 poena, Rodrig Bobua je ubacio poen manje, a Šejn Larkin je utakmicu završio sa 15 poena.

U prvom meču dana Real je zabeležio osmu uzastopnu pobedu, kao gost u Kazanu savladao je Uniks 81:77 i zadržao prvo mesto (17-5).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track