Tomašević u Nišu: Kup je prilika za mlade igrače
Foto: Saša Pavlić

Generalni sekretar KSS uživa

Tomašević u Nišu: Kup je prilika za mlade igrače

Košarka -

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević rekao je danas da je Kup Radivoja Koraća prilika za mlade igrače da se istaknu.

"Kup je prilika da vidimo šta je to s čim raspolaže srpska košarka. Pre svega, uvek se nadamo da će se pojaviti neko novo ime, neki igrač koji će u narednim godinama biti stub košarkaške reprezentacije", rekao je Tomašević.Tomašević je naveo da je Kup veoma značajan, kako za srpsku košarku, tako i za sam grad Niš, u kome se održava završni turnir."Iako kratko traje, to je takmičenje koje jako znači košarkašima. I sam sam bio u prilici da igram Kup, doduše ne pod nazivom Radivoja Koraća, već Kup Jugoslavije i Srbije i Crne Gore. Znam koliko sam bio radostan kada sam ga osvojio prvi put. Verujem da se momci koji se ove godine bore za pehar isto tako osećaju", dodao je Tomašević.On je pohvalno govorio o Nišu, za koji je rekao da je "divan grad".

"Nisam više siguran da li više uživamo u utakmicama ili posle utakmica. Jedno veliko hvala svima u organizaciji koji su se potrudili oko svega i što se trude da Kup bude ovakav kakav jeste. Siguran sam da je Kup Radivoja Koraća najbolje organizovan u celoj Evropi. Za grad Niš ovo je prilika da pokaže koliko je dobar domaćin, jer je pažnja cele nacije usmerena ka ovom takmičenju", rekao je generalni sekretar KSS-a.On je najavio i da će pojedine utakmice reprezentacije biti odigrane u Nišu."Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu za žene 2019. godine, za koje se nadam da ćemo dobiti organizaciju, jednu grupu organizovati u Nišu. Potrudićemo se i da, kada muška reprezentacija bude igrala kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine, bar jednu utakmicu odigramo u Nišu", rekao je Tomašević.

Tomašević: Uz pomoć "Piraeus banke" do medalje na EPGeneralni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević izjavio je danas da olimpijski i svetski vicešampioni, uz podršku kvalitetnih sponzora kao što je "Piraeus banke" žele novu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj."Veoma sam zadovoljan što imamo još jednog člana košarkaške porodice - "Piraeus banku", a na nama je da opravdamo poverenje koje su nam ukazali. Nadam se da će naša saradnja trajati i duže od dve godine. Očekujemo da ćemo i na narednom Evropskom prvenstvu ostvariti odlične rezultate i našoj naciji doneti još jednu medalju", rekao je Tomasević na druženju u niškoj filijali banke, tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća.Generalni direktor banke koja će u naredne dve godine biti sponzor svih muških selekcija i čiji logo će biti na dresu srpskog tima Vojilsav Lazarević istakao je da su dosadašnji rezultati popkazali da su Srbi košarkaska nacija."Zato čvrsto verujemo da će učešće na Evropskom prvenstvu još jednom potvrditi tu činjenicu, a mi ćemo kao košarkaška banka pružiti značajnu podršku našim šampionima, ali i daljem razvoju košarke u zemlji , rekao je Lazarević.(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track