Crveno-beli se nadaju pobedi

(KURIR TV) DEJAN RADONJIĆ PRED OLIMPIJAKOS: Pobedićemo i njih, samo je pitanje kad...

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će doći dan kada će njegova ekipa savladati Olimpijakos u Evroligi i da se nada kako će se to desiti već sutra kako bi se ekipa približila plasmanu u četvrtfinale.

"Olimpijakos je dugo u vrhu evropske košarke i ove sezone pretenduje za trofej Evrolige, tim su protiv koga nismo osetili slast pobede, svesni smo kakav nas posao očekuje, ali imamo pravo da se nadamo da možemo kvalitetno da odigramo", rekao je Radonjić.

On je dodao da se plejmejker Stefan Jović oseća mnogo bolje, ali da je pitanje koliko može da ga iskoristi za duel sa Atinjanima.

"Videćemo kako će njegova situacija da se razvija. Nema više temperaturu, poslednji put trenirao je tek 12. marta", naveo je crnogorski trener.

Prema njegovim rečima više bi voleo da računa na Jovića, nego da pored njega izostane i tandem Olimpijakosa Vasilis Spanulis - Met Lodžeski, čiji nastup je takođe neizvestan.

"Ne vidim da se naš izostanak potencira kao njihov. Voleo bih da oba tima budu kompletna".

Velikan iz Pireja je praktično jedini tim čiji "skalp" njegovi izabranici nisu uzeli u poslednje tri sezone.

"U jednom trenutku slavićemo protiv Olimpijakosa, samo je pitanje kad. Ako ne ove, onda ćemo sledeću sezonu da sačekamo. Sutra nas očekuje specifičan meč, a očekujem da naši navijači nose. Znam da neće biti navijanja protiv Olimpijakosa, to je prirodno i jasno, ali nadam se da će nam pomoći da ostvarimo veliki rezultat".

Radonjić je ponovio da niko nije očekivao ovakve rezultate Crvene zvezde u Evroligi, ali upozorio da ekipa nije toliko blizu plej-ofa kao što mnogi misle jer je ove sezone, kako je naveo, nikad jače takmičenje.

"Niko nije očekivao da ćemo ostvariti ovoliko pobeda, posebno na strani. Mesec dana unazad priča se da smo u plej-ofu, ali iz ove perspektive nije tako i potrebno je još trijumfa. Sa tolikim brojem pobeda u ranijem formatu imali bismo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Možda čak i dve pobede budu malo za ulazak u plej-of. To je odgovor na pitanje koji sistem Evrolige je teži", zaključio je Radonjić.

Utakmica 27. kola Evrolige između Crvene zvezde i Olimpijakosa igra se sutra od 19 sati u Areni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVO SE ZOVE POŽRTVOVANOST: Branko Lazić završio u reklamama i zaradio ovacije Delija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track