LAKO U SUBOTICI: Zvezda demolirala Spartak, odlični Simonović i centri
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Superliga Srbije

LAKO U SUBOTICI: Zvezda demolirala Spartak, odlični Simonović i centri

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli odbranu trofeja u Superligi Srbije, pošto je u Subotici pobedila Spartak sa 89:54 (20:10, 24:13, 19:14, 26:17) ;u prvom kolu domaćeg prvenstva.

Ekipa Dejana Radonjića nu gostovanju u dvorani "Dudova šuma" nastupila je bez Stefana Jovića i Branka Lazića, ali to crveno-bele nije sprečilo da očekivano ubedljivo pobedi Subotičane.Zvezda je već posle tri minuta igre vodila sa 8:2 i to najviše zahvaljujući centru Ognjenu Kuzmiću koji je postigao prvih šest poena. Spartak je uspeo do sredine tog perioda da uhvati priključak i dodje na 9:10, ali je Zvezda odgovrila serijom 10:1 i tako na prvu pauzu otišla s dvocifrenom prednošću.Domaćin je do sredine druge četvrtine uspeo da koliko-toliko ostane u meču, bio je na jednocifrenom zaostatku, ali je Zvezda pred poluvreme predvodjena Markom Simonovićem i četiri vezane trojke otišla na "plus 21" - 44:23.Spartak u nastavku susreta nije imao odgovor za dobru Zvezdinu igru, koja je do kraja susreta konstatno uvećavla prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 50 poena - 89:49.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milko Bjelica sa 21 poenom, a 18 je dodao Marko Simonović, dok je jedini dvocifreni u timu Spartaka bio Igor Kesar sa 10 poena.Tok meča

Posle uvodnog izjednačenja 4:4, Zvezda je serijom 6:0, stekla opipljiviju prednost. Zatim su izabranici trenera Radonjića, nastavili da dominirajui novom serijom stekli dvocifrenu prednost. U drugoj četvrtini Zvezda je uspela da poveća prednost, pa je na poluvreme otišla sa vođstvom 44:23.

U prvom delu meča najefikasniji u ekipi trenera Radonjića bio je Marko Simonović sa 12 poena, dok je Spartak predvodio Jelenić sa 8 poena.

Na startu drugog poluvremena, viđena je serija promašaja, a prve poene postigao je domaći tim. Zvezda je do prvih poena u nastavku došla, tek kada je Volters ušao na parket.U nastavku meča crveno-beli su održavali vođstvo, a sjajni Simonović je vezao dve za 54:32. Potom je Tompson postigao četiri poena, i gosti su ponovo imali velikuh „plus“ 20 posle trećeg kvartala. Do kraja meča Radonjić je dosta kombinovao, svestan da je tim ostvario ubedljivu pobedu

Tok meča

"Mi krećemo u novo poglavlje, a otvaramo ga 66. utakmicom u sezoni. Osvojili smo Kup, odbranili ABA tron i završili takmičenje u Evroligi. Imamo svoje želje, posle svega što smo prošli - biće teško, ne zato što ovo ne shvatamo ozbiljno, već zbog okolnosti u kojima se nalazimo. Želja mi je da tokom trajanja Superlige budemo što bolji, a na kraju, kada se bude odlučivalo, da budemo najbolji. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita", istakao je trener aktuelnog šampiona Srbije na promociji starta lige u Kući košarke. Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je da Lazić neće igrati u prvoj utakmici, dok je Jović na kontroli u Nemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track