(VIDEO) MUKE CRNO-BELIH: Partizan serijom 18:2 tek u poslednjem kvartalu slomio Vršac
Foto: Fonet

Košarkaška Superliga

(VIDEO) MUKE CRNO-BELIH: Partizan serijom 18:2 tek u poslednjem kvartalu slomio Vršac

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedom su počeli takmičenje u Super ligi Srbije, pošto su u Beogradu pobedili Vršac sa 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13), u meču u kome su gubili skoro sve svreme.

Pobednike je predvodio Stefan Birčević sa 15 poena i šest skokova. Vanja Marinković dodao je 12 poena, Mihajlo Andrić 11, a Vilijam Hečer i Adin Vrabac po 10. Najefikasniji u Vršcu bio je Stefan Fundić sa 17 poena i šest skokova. Koča Jovović dodao je 13, a Mirko Djerić 12 poena.

Vršac je poveo odmah na početku i kontrolisao je meč i rezultat. Nije Partizan imao rešenja pre svega za Stefana Fundića. Crno-beli su u prvoj četvrtini vodili u dva navrata, ali samo na kratko.Gosti su u prvom poluvremenu imali i dvocifrenu razliku, ali su na odmor otišli sa šest poena prednosti, 41:35.Predsnost Vršca u trećoj četvrtini iznosila je i 13 poena, posle trojke Mirka Djerića, 48:35. Partizan je dugo pokušavao da udje u ritam, a uspeo je kada je zaigrao Stefan Pot i kada se raspucao Stefan Birčević.Imao je Partizan nekoliko prilika da stekne vodjstvo ,ali je to uspeo tek posle penala Birčevića, 75:74. Posle toga je Branislav Ratkovica dao jedno bacanje, a onda je domaćin imao uspešne odbrane, da bi posle dve vezane trojke Mihajla Andrića došao do osam poena prednosti, 82:74, dva minuta pre kraja, čime je definitivno prelomljen meč.

Prva četvrtina

Serija trojki na početku meča. Vršac je preko Fundića pogodio dve, a Marinković prvu za Partizan. Uz njega je dve dvojke za domaće ubacio Vrabac.Na polovini prvog kvartala Partizan je vodi 12:11. Vršac je trojkama (5 ubačenih) i poenima ispod samog koša vodio 21:17. Četvrtina je okončana vođstvom gostiju 26:21.

Druga četvrtina

Vršac u prva četiri minuta druge četvrtine znalački kažnjava greške domaćeg tima, pa je Džikić bio primoran da zatraži minut odmora. Od tog trenutka igralo se poen po poen, ali je Partizan prvi deo meča okončao serijom 6:0, čime se primakao rivalu na 41:35.

Treća četvrtina

Gosti su nastavak meča počeli serijom 7:0, koju je pogotkom na isteku trećeg minuta prekinuo Birčević. Partizan mnogo greši, dok Vrščani sa druge strane znalački kažnjavaju i najmanje propuste domačih. zato su na polovini trećeg kvartala vodili 52:42.

Partizan je u finišu treće deonice zahvaljujući Hečeru i Birčeviću, uspreo da se primakne rivalu. Dva minuta pre kraja četvrtine bilo je 57:56 za goste.Do kraja četvrtine igralo se poen po poen, a na isteku 30. minuta Vrščani su vodili 63:61.

Ćetvrta četvrtina

Partizan je izjednačio, ali su gosti, mini serijom 6:0, opet uspeli da se odlepe. Kad god im je potreban koš da odbiju napad Partizana izabranici trenera Đokića poentiraju. Zato su nešto manje od 6 minuta pre kraja vodili 74:68. Partizan je tada zaigrao odlučnije, Birčević je ubacio pet poena, pa su tri minuta pre kraja izabranici trenera Džikića, a posle trojke Andrića poveli 79:74.

Partizan je serijom 14:0 došao do 82:74 i tako prelomio veoma težak meč na startu Superlige, koji je na kraju dobio.

Tok utakmice

"Partizan ima obavezu da uvek ima najviše cilejve u svakom takmičenju. Koliko je to realno u ovom trenutku, s obzirom na konkurenciju, videćemo krajem juna. Neobična situacija, počinje nova liga, neke ekipe su odigrale pozamašan broj utakmica, pre svega Zvezda mi i Mega, ali šta je tu je. Partizan ima najveće ambicije, znamo i kvalitet rivala, kažem, videćemo krajem juna šta će biti", rekao je pomoćni trener partizana Nenad Čanak.

Čanak je pričao i o stanju košarkaša.

"Luković je van stroja, videćemo na koliko. Ima problem sa stopalom. Ima još sitnih povreda koje su karakteristične za ovaj deo sezone ali ništa ozbiljno", izjavio je pomoćni trener crno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track