SJAJNA AKCIJA KSS I NBA: Bruklin Netsi prvaci Srbije
Foto: Vladimir Milovanović

Čista desetka

SJAJNA AKCIJA KSS I NBA: Bruklin Netsi prvaci Srbije

Košarka -

Učenici OŠ „Laza Kostić“ nastupali pod imenom slavnog američkog kluba, a čuveno prstenje, sertifikate i šampionski pehar dobili su od Nila Mejera, direktora NBA za Evropu

Fenomenalna akcija Košarkaškog saveza Srbije i najjače košarkaške lige na svetu pod nazivom „Junior NBA liga“ održana je drugi put, a titulu šampiona osvojila je Osnovna škola „Laza Kostić“.Dečaci i devojčice sa Novog Beograda, koje je vodio nastavnik i trener Vuk Martinović, uz punu podršku direktora Milorada Jaukovića, nastupali su pod imenom Bruklin Netsa i posle četiri ubedljive pobede u plej-ofu zasluženo stigli do pehara, ali i čuvenog šampionskog NBA prstenja. Sertifikate, kao i nagrade uručio im je direktor NBA za Evropu, Srednji istok i Afriku Nil Mejer, čovek koji ima jasnu viziju i želju da juniorska NBA liga postane tradicionalna, ali i da se proširi.- KSS je uradio sjajnu stvar ovim takmičenjem. Mnogo toga dobrog je urađeno i mislim da je sve veoma inspirativno za decu koja igraju košarku. Nadam se da će liga u Srbiji ubuduće samo rasti i da će još više dece učestvovati u takmičenju - kaže Mejer i otkriva neke ideje koje želi da sprovede u delo.- Uvek tražim mogućnosti za poboljšanja. Trenutno u Evropi postoji 35 juniorskih liga, a 65 u svetu i želja nam je da napravimo takmičenje na kom će učestvovati pobednici svih tih liga - zaključio je nekadašnji NBA trener.

Saradnja... Tomašević i Mejer
Saradnja... Tomašević i Mejer

Šampioni, šampioniZAHVALNICA ZA KSSDodeljivanje sertifikata organizovano je u svečanoj sali OŠ „Laza Kostić“, a pobednici su imali i svoje navijače.- Želim da, u ime dece i škole, zahvalim KSS - rekao je trener šampionskog tima Vuk Martinović, a halom je odjekivalo: „Šampioni, šampioni“.

Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track