JELENA MILOVANOVIĆ NAJBOLJI STRELAC: Košarkašice osvojile turnir u Češkoj i pored poraza od domaćina
Foto: KSS

JELENA MILOVANOVIĆ NAJBOLJI STRELAC: Košarkašice osvojile turnir u Češkoj i pored poraza od domaćina

Košarka -

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je pripremni turnir u Karlovim Varima i pored poraza u poslednjem trećem kolu u neizvesnoj završnici od domaćina Češke rezultatom 58:56.

Srbija je dan ranije osigurala prvo mesto na turniru, pa je selektor Stevan Karadžić imao priliku za isprobavanje raznih taktičkih varijanti. Naš tim je u ovom meču igrao bez Sanje Mandić i Sare Krnjić.

Kapiten reprezentacije Jelena Milovanović ponela je epitet najboljeg strelca turnira sa ukupno 57 poena u tri meča.

Srbija je odlično otvorila utakmicu i predvođena raspoloženim Sonjom Petrović i Tinom Jovanović stekla deset poena prednosti – 20:10. Nažalost, zbog udarca u list krajem prve četvrtine, Sonja Petrović nije mogla da se vrati na teren do kraja meča, što je Češka iskoristila i napravila veliki preokret. Čehinje su do poluvremena stekle pet poena prednosti – 32:27.

Domaćin je početkom treće četvrtine stekao devet poena prednosti (36:27), ali je Jelena Milovanović, uz podršku saigračica do kraja četvrtine postigla 12 poena i donela Srbiji prednost 47:43 na kraju treće četvrtine.

U finišu meča bolje su se snašle košarkašice Češke. Naš tim je imao 12 sekundi za poslednji napad, ali je Milovanovićeva promašila za tri poena, pa su tako Čehinje slavile tesnu pobedu. Treba pomenuti i da je Srbija tokom celog meča imala samo osam slobodnih bacanja, dok su domaće izvele 22… ČEŠKA – SRBIJA 58:56 (10:20, 22:7, 11:20, 15:9)

SRBIJA: Radočaj 2, Petrović 4, Čađo 12, N. Jovanović 4, Milovanović 16, Knežević 1, Škorić 2, Stanković 4, T. Jovanović 9, Stanaćev 2, Bogićević, Crvendakić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track