BASKETAŠI MERKAJU NOVO ZLATO: 3 na 3 reprezentacija Srbije otputovala u Francusku na Svetsko prvenstvo
Foto: KSS

BASKETAŠI MERKAJU NOVO ZLATO: 3 na 3 reprezentacija Srbije otputovala u Francusku na Svetsko prvenstvo

Košarka -

Muška 3 na 3 seniorska reprezentacija Srbije otputovala je u francuski Nant gde će od 17. do 21. juna učestvovati na FIBA 3 na 3 Svetskom prvenstvu.

Reprezentacija je otputovala u sastavu: Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić, uz selektora muških 3 h 3 reprezentacija Gorana Vojkića i trenera Danila Lukića.

Muška seniorska reprezentacija Srbije aktuelni je šampion sveta (sa Svetskog prvenstva u Guangdžuu-Kina održanom u oktobru 2016. godine) i vicešampion Evrope (na EP održanom u Bukureštu septembra 2016. godine).

Na ovogodišnjoj najvećoj svetskoj smotri na kojoj će učestvovati najboljih 20 ekipa, naša reprezentacija se nalazi u grupi A, a za protivnike u prvoj fazi takmičenja će imati sledeće ekipe: Egipat, Rusiju, Andoru i Portoriko.

Prvog dana takmičenja – 17. juna našim seniorima protivnici će biti prvo reprezentacija Egipta od 19:10, da bi potom rival bila ekipe Rusije od 21:10. Andora će biti protivnik u ponedeljak 19. juna od 19:10, da bi učešće u grupi završili istog dana utakmicom sa reprezentacijom Portorika od 21:30.

Dve prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri kvalifikacione grupe će poslednjeg dana takmičenja (21. juna) razigravati za konačan plasman.

Direktni prenosi svih utakmica Svetskog prvenstva mogu se pratiti na adresi , kao i na zvaničnom sajtu prvenstva.

Kurir.rs / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track