(FOTO) DRAŽENOVA MAJKA VRATILA AUTO: Golf kojim ga je Bosna mamila ponovo u Šibenci
Foto: Foto: Printskrin/Youtube

ŠIBENSKA PRIČA JE ZAVRŠENA

(FOTO) DRAŽENOVA MAJKA VRATILA AUTO: Golf kojim ga je Bosna mamila ponovo u Šibenci

Košarka -

Automobil koji je Dražen Petrović dobio na poklon ponovo se nalazi na Baldekinu, gde će biti izložen kao uspomena na legendarnog košarkaša.

Dražen je 1983. godine dogovorio prelazak iz redova Šibenke u Bosnu, a kako bi mladom košarkaši funkcioneri novog kluba dokazali da misle ozbiljno, poklonili su mu automobil. U pitanju je bela Golf 'jedinica' koja je u to vreme važila za dobar auto, a po pogibiji košarkaša vozilo je pripalo majci Biserki Petrović.

Ona ga je brižljivo čuvala sve do pre neki dan, kada je odlučila da ga pokloni, a biće odložen pred Draženovu spomen sobu na Baldekinu.

"To je šibenička priča i ona u Šibeniku mora da se završi", rekla je Biserka pre nego što je 34 godine stari Golf stigao tamo gde i pripada.

Podsećanja radi, Dražen Petrović je poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine. Za razliku od ostalih hrvatskih reprezentativaca, koji su se u Zagreb vraćali avionom, Dražen je na put krenuo automobilom sa devojkom, nemačkom manekenkom i košarkašicom Klarom Šalanci, koja je bila za volanom. Tragedija se dogodila na autoputu u Nemačkoj.

Klara je vozila crveni golf, a Dražen je spavao na mestu suvozača. Oni su udarili u kamion koji se isprečio na putu. Klara ga nije videla pošto je bila slaba vidljivost.

Dražen Petrović je poginuo, a Klara je prošla sa povredama. U automobilu je bila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je sedela na zadnjem sedištu i koja je zadobila teške povrede. Hilal je bila Klarina prijateljica, koja je bila u automobilu da bi joj pravila društvo.

Draženova majka Biserka Petrović upoznala je nedavno saputnicu iz 'golfa smrti' Hilal, a susret je bio prožet najtataninjim emocijama.

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin/YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(FOTO) DRAŽENOVA MAJKA VRATILA AUTO: Golf kojim ga je Bosna mamila ponovo u Šibenci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track