CRNOGORSKI MEDIJI TVRDE: Duško Ivanović menja Radonjića u Zvezdi!
Foto: Saša Pavlić

CRNOGORAC PREUZIMA KORMILO CRNO-BELIH

CRNOGORSKI MEDIJI TVRDE: Duško Ivanović menja Radonjića u Zvezdi!

Košarka -

Duško Ivanović mogao bi da nasledi Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde, ukoliko akutelni trener crveno-belih odluči da ipak napusti klupu beogradskog evroligaša, tvrde crnogorski mediji.

Iskusni crnogorski stručnjak Ivanović neočekivano nije dobio podršku uprave Himkija za nastavak projekta, iako je klub iz Podmoskovlja vratio u Evroligu plasmanom u finale ruskog šampionata.

Iz klubova bliskih beogradskom klubu je procurila informacija da je Ivanović želja predsednika Zvezde Nebojše Čovića, u slučaju scenarija da ne dođe do dogovora sa Radonjićem. Čović je čak i spreman da ispuni sve finansijske zahteve Ivanovića, koji je trener sa jednom od najboljih reputacija u Evropi već deceniju i po.

Najavljen odlazak velikog broja igrača, sa minimalnim obeštećenjem, te finansijski problemi kluba, su razlozi zbog kojih je Radonjić sve bliži odlasku. Podgoričanin je „crveno-bijelima” doneo devet trofeja u poslednje četiri sezone, u najuspješnijoj eri u modernoj istoriji kluba.

Juče je ozvaničeno da upravo u Himki iz Zvezde stiže bek Čarls Dženkins, uz obeštećenje od samo 100 hiljada dolara. Sve izvjesniji je odlazak plejmejkera Stefana Jovića u Bajern iz Minhena ili Bamberg, kao i kapitena Luke Mitrovića, takođe u jedan od najboljih nemačkih klubova.

Radonjić je ranije istakao da ostaje u Crvenoj zvezdi samo ukoliko se riješe finansijski problemi i sačuva okosnica šampionskog tima.

kurir.rs / CDM

foto: Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track