(VIDEO, FOTO) RUSKINJA OSVAJA SVET: Košarkašica obara Ginisov rekord s najdužim nogama na svetu, njen broj stopala je 47!
Foto: Instagram

Visoka je 2,05

(VIDEO, FOTO) RUSKINJA OSVAJA SVET: Košarkašica obara Ginisov rekord s najdužim nogama na svetu, njen broj stopala je 47!

Košarka -

Ekatarina Lisina (29) je bivša profesionalna košarkašica koja je u kratkoj karijeri nastupala za moskovske klubove CSKA i Spartak, a sa ruskom reprezentacijom osvojila je olimpijsku bronzuu u Pekingu 2008., evropsko zlato u Italiji 2007. i svetsko srebro u Brazilu 2006. godine.

Karijeru je zavrsila 2014. godine sa samo 27 godina.

Ono po čemu se razlikuje od ostalih košarkašica je dužina njenih nogu. Naime, njene noge dugačke su čak 133 centimetra. Njeno stopalo dugačko je 30,5 centimetara, a broj stopala je 47. Danas se bavi manekenstvom.

- Imala sam mnogo problemau pubertetu. Mislila sam da momci ne žele da pričaju sa mnom zato što sam previsoka. Bila sam uznemirena i želela da se smanjim - priznala je ova 205 cm visoka bivša košarkašica i majka šestogodišnjeg sina.

- Košarka je promenila sve. Kad sam navršila 15 godina, potpisala sam prvi profesionalni ugovor i počela da razgovaram sa visokim devojkama i dečacima. Tek sam sa 19 godina shvatila da je visina vrlina i da me ljudi vole - zaključila je Ekatarina, koja čeka da uđe u Ginisovu knjigu rekorda po dužini nogu i koju na Instagramu prati više od 7 hiljada ljudi.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma kao božanstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track