ČOVIĆ: Gudurić u Fenerbahčeu za milion evra i 20 odsto od sledećeg transfera
Marko Gudurić, Foto: Saša Pavlić

Dogovoren prelazak

ČOVIĆ: Gudurić u Fenerbahčeu za milion evra i 20 odsto od sledećeg transfera

Košarka -

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da će Marko Gudurić preći u Fenerbahče za milion evra i 20 odsto od sledećeg transfera.

"Gudurić će otići. Napravljen je dogovor sa Fenerbahčeom. Zvezda će dobiti milion evra i 20 odsto kada on bude odlazio iz Fenerbahčea", rekao je Čović.

Zvezdu su do sada napustili kapiten Luka Mitrović, Marko Simonović, Čarls Dženkins, Stefan Jović, Nejt Volters i Dion Tompson.

Čović je svim igračima zahvalio na svemu što su dali za Zvezdu i najavio da će pojačanja uskoro doći.

"Mnogo igrača je otišlo, veliki broj planski. U fazi smo formiranja novog tima. Biće hrabra rekonstrukcija po svim osnovima. Niko nema pravo da se izdigne iznad kluba. Napravićemo tim koji se bori da osvoji Kup Srbije, Jadransku ligu i domaće prvenstvo", kazao je Čović.

On je istakao da će Zvezda "zasigurno provesti celu zimu u Evropi za razliku od mnogih drugih klubova" i najavio veliku borbu sa finansijskim problemima.

"Borimo se da rešimo finansijske probleme sa kojima smo se susreli, koji su multiplikovani posle određenih neodgovornih izjava pojedinaca iz Crvene zvezde. Mislim da ćemo to sve rešiti najkasnije do 15. avgusta", rekao je prvi čovek crveno-belih.

Čović je od "pravih zvezdaša" tražio strpljenje.

Čović je, izmedju ostalog, govorio i o drugoj Jadranskoj ligi, za koju je rekao da bi bilo veoma važno da se pokrene.

"Optimista sam i mislim da je to novi kvalitet za regionalnu košarku", naveo je prvi čovek crveno-belih, koji je nedavno preuzeo predsedavanje regionalnim takmičenjem.

Kada je reč o reprezentaciji Srbije, Čović je kazao da ne voli otkaze pojedinih igrača, ali da ima razumevanja.

"Treba imati puno razumevanja. Ne možete ljudima stajati na njihovim putevima sreće. Razumem njihove pozicije. Imamo respektabilnu reprezentaciju i trebalo bi da ostvarimo dobar rezultat, ali da ne opterećujemo te ljude", kazao je Čović.

Reprezentacija Srbije će 31. avgusta početi učešće na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Beta, Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma kao božanstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track