MARKO SIMONOVIĆ: Plasman u Evroligu je glavni cilj Zenita
Marko Simonović, Foto: Dado Đilas

Krilni košarkaš veliko pojačanje ekipe iz Sankt Peterburga

MARKO SIMONOVIĆ: Plasman u Evroligu je glavni cilj Zenita

Košarka -

Posle treće epizode u svom voljenom klubu, koja je trajala dve sezone, Marko Simonović je pronašao novi izazov. Dres Crvene zvezde zameniće Zenitovim i preseliće se u prelepi Sankt Peterburg.

U poslednje dve godine, Simonović je bio jedan od junaka Zvezdinih uspeha, među koje se ne ubrajaju samo trofeji, već i plasman u Top 8 fazu Evrolige i pobede nad najvećim klubovima ’Starog kontinenta’. Njegove trojke i zakucavanja našli su se na mnogim špicama, a navijačima su samo davali znak da budu još glasnije.

-Crvena zvezda je moj tim, moj klub, moja kuća. U njoj se najlepše osećam. Srećan sam što bio deo jedne od najuspešnijih generacija u klupskoj istoriji – kaže Simonović.

Posle po dve titule u ABA ligi i Superligi, kao i jednog Kupa Radivoja Koraća, nije bilo lako naći klub koji bi mogao da ispuni apetite srpskog košarkaša. Ali, onda je stigao poziv Zenita, koji je ozbiljno ’zagrizao’ da dovede Simonovića.

-Zenit je veliki klub, veliko ime. Imaju sjajnog trenera – Vasilija Karaševa. Na samom početku pregovora videla se ogromna ozbiljnost, bili su veoma konkretni i brzo smo postigli dogovor – otkriva krilni košarkaš.

Klub iz Sankt Peterburga će se u narednoj sezoni takmičiti u VTB ligi i Evrokupu. U drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju Zenit će igrati u grupi sa Gran Kanarijom, Trentom, Asvelom, Ulmom i Tofašom. Cilj za ruski klub je jasan – plasman u Evroligu iz jednog ili drugog takmičenje, čemu u prilog idu velika pojačanja, među kojima je i Simonović.

-Grupa je zanimljiva, mislim da je ujednačena, ali sigurno je da smo favoriti. Ako budemo igrali maksimalno, kako znamo i umemo, verujem u dobar rezultat. Želimo da se plasiramo u Evroligu, imamo dve šanse za to i nadamo se da ćemo ispuniti cilj – naglasio je Simonović.

Iskusnog košarkaša uskoro čekaju pripreme sa reprezentacijom Srbije za Evropsko prvenstvo koje će od 31. avgusta do 18. septembra biti održano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Aktuelni olimpijski i svetski vicešampioni biće u grupi D u Istanbulu sa selekcijom domaćina, Belgijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Rusijom.

-Naše ambicije su uvek najviše. Već nekoliko godina smo zajedno i tačno se znaju uloge u timu. Verujem da uz malo sreće možemo da napravimo sjajan rezultat ove godine, jer ova generacija to zaslužuje – zaključio je Simonović.

Tokom svoje karijere, Simonović je u tri navrata bio na Malom Kalemegdanu - kao junior, u periodu od 2012. do 2014. godine i u prethodne dve sezone. U međuvremenu je nosio dresove Lavova, Ostendea, Ergonoma, Hemofarma, Budućnosti, Albe i Orteza. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2014. godine i Olimpijskim igrama prošlog leta. Ima i zlatnu medalju sa Univerzijade 2009. godine u Beogradu.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma je priča bez kraja ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track