(KURIR TV) SRAMOTA! DA ZNATE RAZLOGE SVI BISTE SE NASMEJALI: Danilović, Đorđević i Teodosić o otkazima u reprezentaciji Srbije
Foto: KSS

KIVNI

(KURIR TV) SRAMOTA! DA ZNATE RAZLOGE SVI BISTE SE NASMEJALI: Danilović, Đorđević i Teodosić o otkazima u reprezentaciji Srbije

Košarka -

Srpsku košarku, tačnije njen reprezentativni deo potresa veliki skandal od kako se saznalo da je treneru univerzitetske selekcije Zoranu Todoroviću otkazalo čak 17 od 26 igrača sa prvobitne liste kandidata, a zatim i mnogi kojima su pozivi naknadno upućeni.

O tome su u danu okupljanja seniorskog nacionalnog tima govorili svi od predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića, pa do selektora Aleksandra Đorđevića i kapitena Srbije Miloša Teodosića. Njih trojica jednoglasna su u oceni da je ponašanje košarkaša koji su ocenjeni ka perspektivni, sramotno posebno, ako se zna da je ta selekcija čiji su poziv odbili praktično predvorje seniorskog tima.

"Univerzitetska selekcija je zamišljena tako da bude priprema za prelazak u 'A' tim i verujte da ne mogu da shvatim da igrači koji su tek na pragu afirmacije, ne razumeju da će kroz reprezentaciju steći tu afirmaciju i postati bolji igrači", rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

foto: KSS

"Ne želim da razapinjem bilo koga na krst, ali treba da se zna da je to opšti problem, a da prednjači par klubova, ne znam iz kog razloga...I to nije od juče, samo je sada izbilo u prvi plan. Moraćemo da se pozabavimo time malo ozbiljnije, a možda i malo oštrije", rekao je predsednik Saveza Predrag Danilović.

Selektor Aleksandar Đorđević je dodao da su objašnjenja igrača "takva da bi se svi nasmejali" i priznao da će u novembru imati ozbiljan problem kada počnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

"Mnogi od ovih momaka će igrati Evroligu i NBA, neće moći da se odazovu reprezentaciji zbog obaveza prema klubovima i šta ćemo onda? Da li igrači koji su ovog leta otkazali zaslužuju da ih pozovemo da obuku dres ovih momaka ovde? Moje mišljenje je da oni to ne zaslužuju i da je to sramota".

foto: KSS

Đorđević je svestan da mnogi od igrača koji se nisu pojavili na pripremama, nisu samostalno doneli takve odluke.

"Mnogi su dobili naredbu, da li od kluba, ili od nekih ljudi koji ih vode, ali iz kog razloga? Zašto nekome nije u interesu da univerzitetska reprezentacija napravi određeni rezultat i nastavi niz uspeha seniorske ekipe".

Za 2. avgust u Kraljevu zakazana je kontrolna utakmica seniora i "studenata".

"Hteli smo da vidimo na čemu smo, da li ti momci mogu da priđu igračima 'A' selekcije. Zahvalnost onima koji su se odazvali, ima ih 13. Ne daj bože da se dvojica povrede", završio je Đorđević.

foto: KSS

Svoj stav o otkazima izneo je i kapiten Miloš Teodosić.

"Mogu donekle da razumem kada igrač kao što je Jokić uzme predah od reprezentacije da bi se pripremio za narednu sezonu. Ali ovo su momci od kojih većina nema pravi razlog. Do sada nisu uradili gotovo ništa u svojim karijerama da bi imali pravo da izostanu. Ne znaju koliko bi njima samima pomoglo da su otišli na tu Univerzijadu. Mislim da je katastrofa i sramotno to što su uradili".

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track