ZVEZDA ISPLATILA MEKELA: FIBA da nam skine zabranu dovođenja igrača
Foto: Fonet

Izraelac dobio novac

ZVEZDA ISPLATILA MEKELA: FIBA da nam skine zabranu dovođenja igrača

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda isplatio je izraelskog igrača Gala Mekela.

Aktuelni šampion ABA lige i Srbije sada više nema prepreku da dovodi pojačanja (BAT).

Klub navodi da je u raskidu ugovora sa Zvezdom i odlasku Izraelca u Makabi bilo nepravilnosti na koje je Zvezda ukazala organima FIBA.

– Crvena zvezda obaveštava javnost, ali i čelnike FIBA, da je u sredu 26.jula 2017.godine isplatio i poslednji deo duga izraelskom igraču Galu Mekelu. Ovime je uklonjena i poslednja prepreka da se aktuelnom šampionu ABA i KLS lige, i jedinom predstavniku Srbije u Evroligi, ukloni zabrana angažovanja novih igrača (BAT).

– Crvena zvezda je još ranije upoznao srpsku javnost i košarkaške organe sa slučajem “Gal Mekel” u kome je bilo mnogo nepravilnosti i nelogičnosti prilikom njegovog raskida ugovora sa Crvenom zvezdom i njegovim odlaskom u Makabi.

– Organi FIBA ignorisali su sve činjenice koje smo naveli prilikom žalbe na ovaj slučaj, i presudili u korist igrača. Međutim, i kada je postignut dogovor oko dinamike isplate Galu Mekelu, koja je podrazumevala da nemamo nikakva ograničenja u dovođenju igrača (BAT) pojedinci iz FIBA koje sebe vole da nazivaju i “velikim Zvezdašima” su koristeći svoje pozicije, učinili sve da nam još više otežaju položaj.

– Zato, sada kada je formalno otklonjena i poslednja prepreka, obaveštavamo čelnike FIBA da isto tako, kao kada su nam uvodili BAT, budu kreativni i ekspeditivni, i nađu načina da nam uklone zabranu dovođenja igrača do kraja srede 26.jula 2017.godine.

– Crvena zvezda nastavlja svoje aktivnosti u prelaznom roku, a o narednim koracima javnost će biti obaveštena u narednom periodu, stoji u saopštenju kluba.

Kurir sport, Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Đukiću, pa ko je kriv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track