ZVANIČNO Fiba poslala pismo Crvenoj zvezdi: Više niste na BAT listi
Foto: foto: Filip Plavcic

MOže da dovodi nove igrače

ZVANIČNO Fiba poslala pismo Crvenoj zvezdi: Više niste na BAT listi

Košarka -

Međunarodna košarakaška federacija (FIBA) poslala je danas dopis Crvenoj zvezdi u kome je obevestila da je crveno-belima ukinuta zabrana registrovanja novih igrača i da se više ne nalaze na listi BAT.

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman poslao je pismo dan nakon što je Zvezda isplatila poslednji deo potraživanja izraelskog košarkaša Gala Mekela.

"Poštovani, potvrdujemo prijem potvrde da je izvršena uplata, čime je ispoštovana procedura kako bi se klubu ukinuo BAT. Kao rezultat toga, FIBA skida KK Crvena zvezda sa liste klubova kojima je zabranjeno da registruju nove igrače, što je i obrazloženo u članu 3-335 FIBA propisa. Molimo Vas da primate k znanju da je kopija ovog dopisa poslata i u Vaš nacionalni savez, kao i u regionalnu kancelariju FIBA, kako bi ova odluka što pre stupila na snagu. Zahvaljujemo Vam se na saradnji u ovom slucaju", navodi se u dopisu Baumana.

Iz Zvezde su sa zadovoljstvom konstatovali da je FIBA konačno pokazala ekspeditivnost i brzo reagovala na dopis i apel kluba, nakon isplaćene poslednje rate Mekelu.

Crvena zvezda je na taj način uklonila poslednju prepreku da nastavi sa planiranim aktivnostima tokom prelaznog roka.

Tanjug

Foto: Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni će istrčati na teren protiv Sparte

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track