ZVEZDINA NEOSTVARENA ŽELJA Čović: Tukli smo se za Dončića!
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Zvezdi malo falilo da dovede junaka Evrobasketa

ZVEZDINA NEOSTVARENA ŽELJA Čović: Tukli smo se za Dončića!

Košarka -

Hteli smo da angažujemo Luku, a u isto vreme imali smo obračun zbog Simanića. Uspeli smo kod njega, ali nismo kod Dončića. Otišao je u Real, kaže Nebojša Čović

Slovenija slavi Luku Dončića. A kako i ne bi kad je 18-godišnji košarkaš srpskog porekla bio jedan od najboljih na Evrobasketu. Mladi as Reala uvršten je u idealnu petorku šampionata Evrope, a Nebojša Čović je otkrio da je malo falilo da ovaj igrač završi u Zvezdi.

Gostujući u emisiji „Ćirilica“ kod Marića, predsednik Crvene zvezde istakao je da je pre nekoliko godina Zvezda htela da dovede Dončića, ali je na kraju Real uspeo da ga uzme.

- Mi kao klub bili smo u tuči za Dončića. U isto vreme imali smo obračun i zbog Simanića. Uspeli smo kod njega, ali nismo kod Dončića. Otišao je tamo gde je otišao - istakao je Nebojša Čović.

Bruji Evropa

Luka Dončić je košarkaš o kome trenutno bruji cela Evropa. Posle izbacivanja moćne Španije sa Evrobasketa dospeo je na naslovnu stranu uglednog madridskog lista Marka, a kasnije se ispostavilo da je pomogao Sloveniji da dođe do istorijskog zlata. Mladi košarkaš Reala u Istanbulu je nagovestio da će biti prvi pik NBA drafta naredne godine.

- Presrećan sam zbog zlata. Mnogo mi znači ova medalja, ali ne bih isticao sebe u prvi plan. Čitav tim Slovenije sa selektorom Kokoškovim zaslužan je za uspeh na Evropskom prvenstvu. Ne mogu reći da nisam očekivao zlato, ali definitivno smo mnogo iznenadili i dokazali da se u Sloveniji igra dobra košarka - istakao je Luka Dončić posle Evrobasketa, dok je ranije govorio i o Crvenoj zvezdi.

- Zvezdaš sam od rođenja. Voleo bih da jednog dana zaigram za taj klub - istakao je Luka prilikom poslednjeg gostovanja Reala u Beogradu u okviru meča Evrolige.

Zvezdin dres na poklon

Dončić je i u Realu prethodne sezone bio jedan od najboljih igrača, a kada je s Madriđanima bio u Pioniru, od crveno-belih je na poklon dobio Zvezdin dres sa svojim prezimenom.

Goran Anđelković

Spektakularno

PREDSTAVLJEN NOVI DRES ZVEZDE

Na terenima Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu sinoć je promovisan dres košarkaškog kluba. Novi proizvođač opreme predstavljen je na spektakularan način, a igrači i novi stručni štab dobili su prave ovacije od navijača sa sezonskim ulaznicama.

Slika iz detinjstva

ZVEZDAŠ OD ROĐENJA

I bivši košarkaš Saša Dončić, otac talentovanog Luke, više puta je isticao kako su u porodici svi navijali za Zvezdu.

- To je zvezdaška porodica. I otac je igrao, ali... - konstatovao je Čović žaleći što nije uspeo da dovede Luku u tim s Malog Kalemegdana.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Evo kako je Haradinaj, pokopao FK Partizan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track