MAJKL ODŽO SVETSKI REKORDER: Panter nosi patike 55!

ALA JE NOGAT

MAJKL ODŽO SVETSKI REKORDER: Panter nosi patike 55!

Košarka -

Snažni centar FMP ima najveće stopalo od svihprofesionalnih košarkaša na planeti

Košarkaški klub FMP možda ne spada u sam vrh u Evropi, ali može da se pohvali da u svojim redovima imaju svetskog rekordera!

Center „pantera“, snažni Nigerijac Majkl Odžo, verovali ili ne, nosi patike broj 22 (američka veličina), odnosno, „po naški“, 55! Trenutno nije poznato da neko od profesionalnih košarkaša ima veće stopalo. Samo je legendarni Šakil O‘Nil mogao da parira Odžou, to jest njih dvojica su tu negde. Jedan Srbin im se opasno približio - Bobi Marjanović nosi broj 53.

Interesantno je da je, dok je Odžo nastupao za univerzitet Florida u NCAA, jedna od najpoznatijih kompanija za proizvodnju sportske opreme morala je da uloži 15.000 dolara u mašinu koja bi mogla da napravi patike specijalno za njega jer patike takve veličine se ne proizvode nigde, pa se centar mučio sa opremom.

- To je za mene bila ogromna promena. Bukvalno mi se život promenio. Samo sam želeo da imam udobne patike i da igram košarku slobodno kako umem. Više nisam morao da razmišljam o bolovima i eventualnim povredama stopala, preporodio sam se - pričao je Majkl Odžo nakon što je dobio nove patike.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track