VANJA MARINKOVIĆ O REŠETANJU ZADRA: Bitno je da smo pobedili, sada sam ja, sledeću će neko drugi
Foto: ABA liga

reakcija

VANJA MARINKOVIĆ O REŠETANJU ZADRA: Bitno je da smo pobedili, sada sam ja, sledeću će neko drugi

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je utakmica protiv Zadra bila bez odbrane, ali da će njegova ekipa igrati sve bolje.

"Čestitam mojim momcima, a i Zadru. Bili su nestrpljivi, nervozni, dobro smo se pripremili. Generalno je utakmica bila bez odbrane, centralni pik smo branili opet loše, kao i tokom čitave godine, možda večeras malo bolje, ali idemo dalje", rekao je Nikolić.

Košarkaši Partizana pobedili su danas na gostujućem terenu ekipu Zadra sa 104:97 u četvrtom kolu Jadranske lige.

Nikolić je kazao da je Partizan mlada ekipa, ali da će kroz utakmice doći do bolje forme, i dodao da je Vanja Marinkovic bio lider na ovom meču.

"Ja sam i najavljivao kroz konferencije da ćemo igrati sve boje i bolje. Ovo su sve klinci, a igramo na dva fronta. Opet, pravimo igrače, šta je tu je. U Evropi su sve jake ekipe sa velikim budžetima, mi smo napravili skroman tim sa malim budžetom. Ima tu dosta mladih igrača i jedno 8-9 igrača koji nikad nisu igrali ABA ligu, a kamo li Evropu. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su igrali ABA ligu, ali Vanja nikad nije proigrao ovako. On je sad dobio minutažu, da bude lider i vratio mi je sa 33 poena na jako vrućem terenu", rekao je Nikolić..

Bek crno-belih Vanja Marinković rekao je da su on i saigrači dali sve od sebe da pobede, kao i da se već sada okreću narednoj utakmici.

"Mi smo znali koliko je teško igrati u ovoj dvorani, zbog publike, znali smo da igraju dobro na domaćem terenu. Spremili smo se za utakmicu i mislim da smo dali sve od sebe da pobedimo. Sada se okrećemo sledećem meču protiv Lijetuvos Ritasa kod kuće i potom protiv Igokee, takodje u Beogradu", kazao je Marinković.

Dvadesetogodišnji Marinković rekao je da njegov učinak nije toliko važan koliko pobeda celog tima.

"Bitno je da smo dobili, a što se moje partije tiče, sada sam ja, sledeći put će neko drugi", rekao je on.

Košarkaši Partizana narednu utakmicu igraju u sredu protiv Lijetuvos Ritasa u Beogradu u drugom kolu Evrokupa.

U narednom, petom kolu Jadranske lige, ekipa Partizana dočekuje Igokeu, a Zadar gostuje FMP-u.

Kurir sport / Beta, Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track