POČELA NBA LIGA: Rokitsi srušili šampiona! Klivlend slavio nad Bostonom
Foto: EPA John G Mabanglo

SJAJNA KOŠARKA

POČELA NBA LIGA: Rokitsi srušili šampiona! Klivlend slavio nad Bostonom

Košarka -

Nova sezona NBA lige, 72. po redu, počela je mečevima u kojima je Klivlend savladao Boston 102:99 u derbiju Istočne konferencije, a Hjuston iznenadio branioca trofeja Golden Stejt 122:121 na Zapadu.

Boston je bio na korak od podviga, uspeo je da se vrati posle -18 i imao šut za produzetak, ali je bivši igrač Kavsa Kajri Irving promašio za tri poena.

Fantastičnu partiju pružio je Lebron Džejms sa skoro tripl-dablom - 29 poena, 16 skokova i devet asistencija, Kevin Lav dodao je 15 pogodaka, a na drugoj strani Irving je imao 22 i 10 uspešnih dodavanja za koš.

Meč je obeležila i teška povreda skočnog zgloba velikog pojačanja Bostona Gordona Hejvorda već u 5. minutu i po svemu sudeći za njega je sezona završena.

U drugoj utakmici Rokitsi su u dramatičnoj završnici došli do iznenađenja na parketu šampiona i to pošto je Kevin Durent dao koš posle isteka sirene.

Slično kao Seltiksi, i Hjuston je stigao veliki zaostatak -17, s tim da je na kraju slavio na krilima 27 poena Džejmsa Hardena i 24 Erika Gordona.

Kod Voriorsa Nik Jang ubacio je 23, Stefon Kari 22, a Durent 20 poena.

kurir.rs / Tanjug

foto: EPA John G Mabanglo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko ima veći problem - Zvezda ili Arsenal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track