NOVI PREDSEDNIK PARTIZANA TVRDI: Nije me delegirao SNS!
Foto: Dragan Kadić

POSLANIK NA KORMILU CRNO-BELIH

NOVI PREDSEDNIK PARTIZANA TVRDI: Nije me delegirao SNS!

Košarka -

Novi predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je danas da nema čarobni štapić kojim bi rešio probleme crno-belih i negirao da ga je Srpska napredna stranaka dovela na tu funkciju.

"Nemam čarobni štapić kojim bih mogao da mahnem i izvučem klub iz možda najgore situacije u kojoj se nalazi u svojoj istoriji. Svestan sam situacije, da imamo mnogo posla pred nama i svesni smo gde se nalazimo. U narednih mesec dana ćemo izaći sa svim informacijama o tome kakvo je stanje u klubu", rekao je Mijailović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Privrednik iz Čačka Ostoja Mijailović izabran je danas za novog predsednika Košarkaškog kluba Partizan.

Mijailović je naveo da "svi koji sede ovde" da treba da budu u dobrim odnosima sa državom bez obzira šta misle o aktuelnoj vlasti pošto, kako je naveo, "svi traže pomoć od države".

"Svi dobro znate da ja, pre svega, dolazim iz privrede, ali i da sam poslanik SNS u Skupštini Srbije. Ja sam ponosan što sam deo tog tima koji pobeđuje, koji menja atmosferu u ovoj državi. Želimo da svojim radom doprinesemo da svima bude bolje. Mene SNS nije delegirao za ovo mesto. Mene su preporučili ljudi iz ovog kluba jer sam imao jasne rezultate u privredi i oni su želeli da neko takav vodi klub", rekao je Mijailović.

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić izjavio je ranije ove nedelje da Ostoja Mijailović ne može da bude predsednik KK Partizan jer je u sukobu interesa, odnosno da kao narodni poslanik ne može, prema Ustavu, da obavlja druge funkcije. Vuletić je tada naveo i da se izborom Mijailovića krši Zakon o sportu.

"Nisam to želeo ranije da komentarišem... Ja sam neko ko predstavlja klub u javnosti, ja nemam prava potpisa. Direktor kluba Dejan Kijanović je neko koga zakon prepoznaje i on ima pravo potpisa", rekao je Mijailović.

Novi predsednik Partizana je najavio da će imena dva nova sponzora biti saopštena u ponedeljak. On nije želeo da kaže o kojim je sponzorima reč, već je samo naveo da je "jedan materijalne a drugi finansijske prirode".

"Imamo još nekoliko sponzora sa kojima pregovaramo i koje želimo da dovedemo u Upravni odbor, da imaju svoje predstavnike, ali ja sam zagovornik toga da klub mora da funkcioniše i od sopstvenog rada, ne može samo od sponzora", rekao je Mijailović.

Na današnjoj Skupštini kluba izabrano je i 17 od 19 članova Upravnog odbora.

Upravni odbor čine predsednik Mijalović, potpredsednik Milan Iskrin, dok su članovi Nebojša Uskoković, Bogdan Diklić, Predrag Vujović, Velibor Jojić, Ivan Trifunović, Siniša Vukojčić, Aleksandar Joksić, Slaviša Putić, Marko Vjetrović, Vladimir Adžić, Veljko Odalović, Aleksandar Mihailović, Nebojša Ivković i Nikola Lončar.

Ostoja Mijailović je skoro godinu dana bio član Upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan, od maja 2015. do aprila 2016. godine, a klub je tada napustio pošto je bio na strani "opozicije" predvodjene Nenadom Bjekovićem. On je bio jedini kandidat za predsednika KK Partizan.

Dosadašnji predsednik Partizana Nikola Peković podneo je ostavku 14. juna.

(Beta, Foto: Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track