SRUŠENA MOĆNA BARSELONA Alimpijević: U paklenom ambijentu padaju najveći timovi! Presudan je karakter, a ne novac
Foto: Dado Đilas

TRENER ZVEZDE BLISTAO

SRUŠENA MOĆNA BARSELONA Alimpijević: U paklenom ambijentu padaju najveći timovi! Presudan je karakter, a ne novac

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Barselonu sa 90:82 (24:13, 20:19, 18:25, 28:25), u utakmici drugog kola Evrolige i ostvarili prvu pobedu u tom takmičenju ove sezone.

Zvezdu su predvodili Milko Bjelica sa 23 poena i Tejlor Ročesti sa 22 poena i sedam asistencija. Dobru partiju prikazao je i Matijas Lesor sa 13 poena i devet skokova, a Pero Antić postigao je 10 poena uz devet skokova.

Trener Zvezde blistao je posle pobede nad Barselonom.

"Velika i veoma važna pobeda Zvezde. Naročito posle dva poraza. Prethodne nedelje smo se pripremali za Barselonu na nekim detaljima i to su bile ključne stvari koje su donele konačan rezultat", rekao je Alimpijević posle meča.

"Hvala navijačima, još jednom su pokazali da je sa njima sve moguće", hvalio je trener Zvezde navijače.

foto: Dado Đilas

"Po ko zna koji put se pokazalo da u ovakvom ambijenu padaju veliki timovi. U ovakim situacijama pokazuje se karakter i da novac nije presudan. Najvažnije za nas jeste da ostajemo stabilni u glavama", rekao je Alimpijević.

"Ovo je timska pobeda koji je sazreo u roku od par nedelja. Ima još dosta prostora za napredak, ali ovakve utakmice nas čine većim i boljim i kroz njih napredujemo. Kada smo pali s arazlikom navijači su to prepoznali, a mi smo pokazali da ne paničimo i da u presidnim trenucima igramo pametno", rekao je Alimpijević.

foto: Dado Đilas

Trener Zvezde rekao je da je bilo mnogo važnih trenutaka tokom utakmice, medju kojima 37 skokova njegove ekipe, ali i sedam "trojki" Barselone iz 36 odsto šuta.

Alimpijević je rekao da je večerašnja pobeda dokaz da se dobro radilo na pripremama, na početku ABA lige i tokom Evrolgie.

On je naveo da su kritike upućene njegovoj ekipi postale "dominantne na svakom koraku", ali da je to motivisalo ekipu. Dodao je da nije u Zvezdi da bi se nekome dopao, da ne beži od odgovornosti i da analizira sebe kada analizira igrače.

"Posle ta dva poraza suočili smo se sa ne znam kakvim stvarima. Shvatam ljude koji porede Zvezdu, ali četvorogodišnji ciklus i poslednju godinu tog ciklusa u kojoj je Zvezda dostigla vrhunac i prva godina ovog novog ciklusa, besmisleno je porediti. Ova pobeda će značiti više ako budemo napravili potvrdu u Zagrebu. Moramo da dobijemo Cedevitu i da kažemo da smo pravi i onda ova pobeda ima težinu", naveo je on.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PIONIR SE TRESE OD RADOSTI: Pogledajte slavlje navijača u poslednjim sekundama utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track