CRVENO-BELI PRIZNAJU DA SU UZNEMIRENI: Evo šta Delije mogu da očekuju od Zvezde protiv Makabija
Foto: euroleague.net

U ČETVRTAK U ARENI SPEKTAKL

CRVENO-BELI PRIZNAJU DA SU UZNEMIRENI: Evo šta Delije mogu da očekuju od Zvezde protiv Makabija

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je večeras da je njegova ekipa navikla na zgusnut raspored takmičenja i da mora dobro psihički i fizički da se pripremi za utakmicu sa Makabijem u Evroligi.

"Ima umora, mnogo je utakmica u kratkom periodu, ali svi igrači su profesionalci. Navikli smo na to, ne razmišljamo o svemu tome već se okrećemo narednoj utakmici protiv Makabija. Moramo da udjemo u duel čiste glave, da se pripremimo fizički i psihički i da idemo na pobedu naravno", rekao je Dobrić novinarima u Beogradu.

Košarkaši Zvezde igraju u četvrtak od 19 časova u Beogradskoj areni protiv Makabija, utakmicu četvrtog kola Evrolige. Obe ekipe su izgubile juče, Zvezda od Himkija, a Makabi od Olimpijakosa.

"Igrali smo dva različita poluvremena protiv Himkija, u prvom smo stvarno dobro igrali, a zatim je usledio pad koncentracije u trećoj četvrtini koji je Himki iskoristio, napravio prednost i održao je do kraja. Imamo mnogo iskusnih igrača koji nama mladima pomažu da ne padnemo u ovakvim situacijama, daju nam podršku da razmišljamo samo o sledećoj utakmici, pošto je takav ritam, mečevi su na dva tri dana", naveo je Dobrić.

Upitan da li je za igrače problem što često menjaju dvorane, pošto je Zvezda ove sezone igrala kao domaćin u Železniku, hali "Aleksandar Nikolić" i Beogradskoj areni, Dobrić je odgovorio odrično.

Govoreći o Makabiju, on je rekao da se klub iz Tel Aviva pojačao i promenio sastav, da su im drugačije želje i da "gadjaju" Fajnal for, ali da je na njegovoj ekipi da da sve od sebe i da pobedi.

Košarkaš Zvezde Džejms Feldin rekao je da ekipa mora da skupi snagu za sutrašnju utakmicu.

"Bilo je to dugih nekoliko dana, ali zbog toga smo ovde, da igramo u Evroligi i pokušamo da pobeđujemo. Makabi igra brzo, umor ne sme da nam bude u rečniku. Večeras moramo da se odmorimo i da na teren izadjemo energijom kojom smo igrali protiv Barselone", naveo je on.

Feldin je rekao da ekipa ne sme da razmišlja o nedavnim porazima.

"Naravno da smo uznemireni, ali moramo da zaboravimo na prošlost, sutra je novi dan. Nadam se da će navijači doći i dati nam snagu, protiv Barselone je bila neverovatna atmosfera. Ali, ne možemo da zavisimo od njih, moramo da pokažemo energiju, da budemo pametni i spremni", dodao je on.

(Beta, Foto: euroleague.net)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li će se "srpski penali" obiti o glavu Zvezdi i Partizanu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track