(KURIR TV) PROMOVISALI SRBIJU NA NAJBOLJI NAČIN: Trivan i Gojković učili Pakistance tajnama košarke
Foto: Privatna arhiva, Zoran Trivan

cenjeni u svetu

(KURIR TV) PROMOVISALI SRBIJU NA NAJBOLJI NAČIN: Trivan i Gojković učili Pakistance tajnama košarke

Košarka -

Po prvi put u istoriji pakistanske košarke održan je internacionalni košarkaški kamp u gradu Lahoru, inače glavnom u pakistanskom dela Pendžaba i drugom po veličini u Pakistanu, a decu su tajnama basketa učila i dva srpska trenera.

Trenažni procesi vođeni su u košarkaškoj hali Gadafi sport centra pod stručnim nadzorom trenera iz Srbije.Zorana Trivana (Sremska Kamenica) i Lazara Gojkovića (Valjevo). Iznad svakog očekivanja prijavilo se 145 igrača uzrasta 7 do 20 godina koji su bili podeljeni u sedam grupa.

"Radili smo osnovne tehničke elemente i kroz igru 5:5 primenu. U radu su nam pomagali i treneri iz Pakistana, a dva najbolja igrača po mišljenju trenara dobila su nagradu da sledeće godine učestvuju na kampu TEO4 u Srbiji. Domaćini su se potrudili da nam boravak protekne u što lepšoj uspomeni, a mi smo na dostojanstven i stručan način prestavili kamp koji nosi ime kapitena srpskih košarkaša i člana NBA ligaša LA Klipersa Miloša Teodosića, trenersku organizaciju Srbije i Srbiju.

foto: Privatna arhiva, Zoran Trivan

Na svečanoj večeri predsednik federacije uručijo je prigodne poklone i plaketu federacije Pakistana i obećao da će sledeće godine kamp biti još bolji i da će trajati 10-15 dana.Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu ABS Abu Bakar Salemu i njegovoj porodici na fantastičnom prijemu i prelepom boravku u Lahoru", rekao je Zoran Trivan za Kurir.

Prema popisu iz 1998. godine Lahor je imao 5,14 miliona stanovnika, a po proceni iz 2006. ima 6,48 miliona stanovnika. Istorijski je bio poznat po bogatom mogulskom nasleđu. Smatra se kulturnim centrom Pakistana. Postoji i mala filmska industrija u Lahoru (lokalno se zove Lolivud)).

foto: Privatna arhiva, Zoran Trivan

Kurir sport, Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track