(VIDEO) PARTIZAN OSVOJIO ZAGREB: Crno-beli razbili Cibonu, Samjuels dominirao
Foto: ABA Liga

ABA liga

(VIDEO) PARTIZAN OSVOJIO ZAGREB: Crno-beli razbili Cibonu, Samjuels dominirao

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti Cibonu (90:74 ) u derbiju 6. kola regionalne ABA lige i tako nastacvili seriju dobrih rezultata.

Posle šest kola u regionalnom takmičenju Partizan ima 4 pobede, jednu više od i Cibone.

Partizan za koji je debitovao Samardo Samjels, pokazavši da će biti pojačanje za tim trenera Miroslava Nikolića je od polovine prve četvrtine potpuno kontrolisao sve što se dešavalo na terenu.

Odličan debi u crno-belom dresu imao je Samardo Samjuels koji je za 16 minuta postigao 16 poena i uhvatio sedam lopti. Fenomenalan je bio i Najdžel Vilijams-Gos koji je imao učinak od 20 poena i 13 asistencija.

U ekipi iz zagreba, Jang je ubacio 20, a Luka Žorić 18 poena

foto: Printskrin

Prva četvrtina

Igra se brzo. Počelo je trojkama na obe strane, a prve poene za Partizan postigao je centar Samardo Samjuels. Na polovini prve četvrtine Cibona je vodila 10:7.

Partizan je izgubio čak 6 lopti za deset minuta, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak od 12:7 i prvi kvartal dobije rezultatom 17:16.

Druga četvrtina

Partizan sjajnno šutira. Ubacio je šest od 11 pokušaja za tri poena (Andrić 4) i u 14. minutu vodio je 32:22. Dobar je i Semjuels koji je ubacio četiri poena.

Do kraja deonice Partizan je uspeo da sačuva dvocifrenu prednost. Odlični su izabranici Mute Nikolića u šutu, iako u timu nema patrika Milera, koji se nije ni skinuo. Samjuels je za sada pokazao da će biti pojačanje.

Treća četvrtina

Marinković je pogodio prve poene za Partizan, a zatim je Semjels ubacio drugu trojku, odnosno svoj 12 poen. Odlično igra za sada. Partizan se poigrava sa Cibonom, koja ne može da nađe način da poentira. sa druge strane gosti trče dobroi koriste prednosti koje imaju. samjuels je pokazao da će biti od koristi timu trenera Nikolića.

Četvrta četvrtina

Cibona na startu poslednjeg kvartala pokazuje rešenost da pokuša da se vrati u meč. To je ostila i publika. Sa druge strane Partizan dugo nije poentirao na startu poslednjeg kvartala. Cibon je na 67:57 za goste promašila pet šuteva za tri poena i dva slobodna bacanja. Šst minuta pre kraja Žorić je zakucao za 67:59.

Vilijams-Gos trojkom i Vanja Marinković polaganjem, odlepili su Partizan na plus 13 polovinom poslednjeg kvartala. Partizan je bržom igrom odbio napad Cibone, ponovo otišao na šlis 15 i ostalo je samo da rutinski privede meč kraju.

Tok meča

Posle pet kola u regionalnom takmičenju Partizan i Cibona imaju po tri pobede i dva poraza.

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je njegova ekipa u poslednjih nekoliko utakmica pokazala da napreduje, ali da to neće ništa značiti ako u predstojećoj utakmici ne pruži maksimum protiv zagrebačke Cibone.

Novi centar crno-belih Samardo Semjuels debitovaće protiv Cibone, a zbog lakše povrede u Beogradu je ostao Aleksandar Aranitović.

"Cibona ima nekolicinu iskusnih igrača koji znaju da budu jako opasni. Igraju veoma tečno u napadu, dobro se kreću i mi ćemo morati mnogo da se trudimo da to neutrališemo. U poslednjih par utakmica smo pokazali napredak, ali to neće ništa značiti ako sutra ne budemo na svom maksimumu", rekao je Nikolić.

Centar crno-belih Đoko Šalić rekao je da očekuje zanimljivu i tešku utakmicu.

"Dueli Cibone i Partizana su kroz istoriju uvek bili interesantni i teški, ubeđen sam da će tako biti i sutra. Oni su u dobroj formi, mi u poslednje vreme igramo bolje, ali ćemo u Zagrebu morati da budemo bolji. Igrali smo u Baru protiv njih (Superkup), ali ovo je nešto sasvim drugo i biće nam daleko teže", rekao je Šalić.

Kurir sport, Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track