(KURIR TV) PUČE ZVEZDA U PRAZNOJ ARENI: Crveno-beli pred 5.000 Delija nisu mogli da slome Bamberg
Foto: Euroleague.net

Evroliga

(KURIR TV) PUČE ZVEZDA U PRAZNOJ ARENI: Crveno-beli pred 5.000 Delija nisu mogli da slome Bamberg

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bamberga 69:75 (18:30, 16:13, 19:16, 16:16) u meču 5. kola Evrolige, koji je igran u Areni pred samo 5.000 navijača.

Izabranici trenera Dušana Alimpijevića sada imaju dve pobede i tri poraza dok su Nemci ostvarili tri trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rubit sa 15 poena, Radošević je imao 11, dok je Hikmen ubacio 12 poen. Kod Crvene zvezde, Ročesti je bio na visini zadatka sa 22 poena, dok ga je samo ispratio Lesor sa 14 i devet skokova.

Crvena zvezda je veoma loše počela meč. Vodila je samo dva puta posle poena Matijasa Lesora (2:0 i 4:2). Nemci su sve vreme prve dve deonice bili u vođstvu, koje je u jednom momentu u prvom kvartalu iznosilo i 13 poena (22:9). Zvezda je posle toga smanjivala rezultat, ali nije uspela da se potpuno vrati u duel.

foto: Euroleague.net

Čak je i košarkaš Zvezde Milko Bjelica na poluvremenu primetio da tim igra bez dovoljno enrgije i agresivnodti potrebne da bi se dobio duel u koji se ušlo sa zaostatkom.

Na isteku trećeg kvartala Zvezda je posle trojke Dangubića prišla na 54:50, ali je u poslednjih 10 minuta ušla sa zaostatkom od šest poena 59:53.

Na polovini četvrte deonice Zvezda je prišla na 58:63, tada čak i propustila napada za dosatni pilazak, koji je sve vreme bio "na dohvat ruke". Ročesti je bio glavni motor svih pokušaja Zvezdinog povratka koji je posle koša Lesora dva i po minuta pre kraja bio samo koš daleko 69:67. To je nažalost bilo sve što su domaći košarkaši uradili do kraja meča.

CRVENA ZVEZDA - BAMBERG 69:75 (18:30, 16:13, 19:16, 16:16)

Kombank arena. Sudije: Garsija Gonzales, Janis Fufis, Žozef Bisang.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Radičević 6, Dangubić 5, Davidovac, Lazić 3, Dobrić, Feldin 5, Apić 2, Janković, Ročesti 22, Lesor 14, Jovanović 1, Bjelica 11.

BAMBERG: Haket 5, Hikman 12, Rajt 9, Zizis 3, Nikolić, Mitrović 7, Lo 8, Olinde, Edigin, Haris, Rubit 15, Hekman, Radošević 11, Tejlor 5.

Četvrta četvrtina

40. minut 69:75 - Kraj meča

38. minut 67:69 - Lesor na zicer

37. minut 63:67 - Trojka Ročestija

35. minut 58:65 - Radošević uz dosta sreće

34. minut 58:63 - Zvezda hvata priključak

Četvrta četvrtina

30. minut 53:59 - Laki poeni Radoševića

30. minut 53:57 - Pogađa Ročesti

29. minut 54:50 - Trojka Dangubića

27. minut 50:43 - Zvezda je opet u igri

24. minut 38:47 - Nesportska lična greška Branka Lazića

22. minut - 38:43 - Zvezda je počela odlučnije

Treća četvrtina

20. minut 34:43 - Zvezda je na početku primila mnogo laganih poena, a sa druge strane napad nije bio efikasan kao u dosadašnjim mečevima

18. minut 34:43 - Zvezda propušta šanse da smanji zaostatak za Nemcima

15. minut 30:39 - Zvezda je prišla na minus 6, ali je propustila nekoliko prilika da se potpuno vrati u meč

13. minut 26:33 - Zvezda se trgla poenima Bjelice i Apića

Druga četvrtina

10. minut 18:30 - Loša četvrtina Zvezde pre svega u odbrani

7. minut - 9:22 - Nemački tim je u seriji 12:0

5. minut 7:10 - Ekipe se smenjuju u vođstvu

1. minut 2:0 - Lesor je postigao prve poene na meču

Prva četvrtina

Iako su drastično promenili tim tokom leta, crveno-beli i dalje pružaju veoma dobre partije u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. Posle četiri kola, imaju skor 2-2.

Oba meča u Beogradu su rešili u svoju korist (Barselona i Makabi), a oni su dolazili posle poraza na strani od Žalgirisa u prvom i Himkija u trećem kolu.

- Ništa se nije menjalo od početka Evrolige, naša obaveza je da svaku utakmicu odigramo na najvišem mogućem nivou. Pokazujemo napredak, svako od igrača traži ulogu koja je bolja u odnosu na prethodnu. Lakše je posle velikih pobeda protiv Barselone i Makabija, veliko je samopuzdanje posle toga, a svesni smo i prognoze pre početka Evrolige. Zato imamo dodatnu motivaciju i želju da odigramo što bolje - rekao je trener Zvezde, Dušan Alimpijević.

U Arenu se vraća Andrea Trinkijeri, odličan trener, čijoj se ekipi nedavno priključio Amerikanac sa NBA iskustvom iz Igokee, Dorel Rajt.

- Trinkijeri je odličan trener. Tu je Dorel Rajt koji ima ima fantastičan period, zaokružili su roster koji ima više od 12 dobrih igrača. Bamberg je vezao dve pobede, od toga jedna je na strani, nalazi se u boljem samopouzdanju, bez bozira na poraz protiv Albe u nemačkom prvenstvu. Došli su do evroligaške forme na poslednje dve utakmice. Na spoljnim pozicijama su popunjeni fantastično, velika je prednost prisustvo Mitrovića koji će im dočarati šta će ih čekati ovde, i olakšati im atmosferu. Trinkijeri odlično poznaje srpsku košarku, ali neće zavisiti od njega. Primenićemo ono što primenjujemo na svim ekipama - dodao je Alimpijević.

Jasno je koliko je važna atmosfera na utakmicama Crvene zvezde, a s obzirom na to da fudbaleri Zvezde u četvrtak igraju meč sa Arsenalom, neizvesno je kakva će atmosfera biti u Areni.

- I prošli put kad smo igrali, gornji prsten je bio zatvoren, a odlično je bilo u donjem nivou. Dobro nas je nosila publika protiv Makabija. Verujem da je otišao određen broj navijača u London, ali ne mislim da ćemo trpeti... veliki su događaji za Crvenu zvezdu i naše navijače, ali ipak očekujem dobar broj u dvorani. Apelujem na sve da dođu u što većem broju, jer nam znači - poručio je Alimpijević.

On je primetio da navijači dobro reaguju na partije crveno-belih.

- Koliko vidim u poslednje vreme, sve je više realnih ljudi koji pozdravljaju uspehe u Evorligi. Ove četiri utakmice nisu bile loše. Osećam dobru podršku, ne verujem da im se stavlja nepotreban pritisak pred Bamberg, kao što ni ja neću stavljati svojoj ekipi. Naglašavam da nam se šanse za pobedu uvek veće pred našom publikom - rekao je Alimpijević.

Peto kolo i duel sa Bambergom, koji takođe ima skor 2-2, značiće i povratak u Beograd doskorašnjeg kapitena Zvezde Luke Mitrovića, koji je ovog leta posle pet godina napustio Mali Kalemegdan i pojačao redove nemačkog šampiona.

Glavne uzdanice tima harizmatičnogtrenera Andree Trinkijerija su sjajni skorer Darijus Miler, iskusni evroligaški igrači Zisis, Hikman i Haket, a dodatnu snagu timu daje nedavno pristigli Dorel Rajt, koji je mesec dana nastupao za Igokeu a bio je dovođen u vezu za srpskim i regionalnim šampionom.

Susret u Areni počinje u 18 časova.

Kurir sport, Foto: Euroleague.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track