POČAST SRPSKOJ KOŠARKAŠICI: Predsednik Skupštine grada Banjaluke primio Sašu Čađo
Foto: Banjaluka.rs.ba

otovoreno nekoliko tema

POČAST SRPSKOJ KOŠARKAŠICI: Predsednik Skupštine grada Banjaluke primio Sašu Čađo

Košarka -

Predsednik Skupštine grada Banjaluke Zoran Talić primio je zlatnu srpsku košarkašicu i dobitnicu „Grba grada“ za 2017. godinu Sašu Čađo.

Talić je istakao da je vrlo važno da grad podržava istaknute sportiste Banjaluke, koji su naš ponos i naši najbolji ambasadori.

- Osobe poput Saše Čađo trebalo bi da budu pravi uzor našoj omladini. Trud, rad, trening, upornost. Ova devojka je sve to pokazala i postigla je veliki uspeh. Najveći u ovom sportu. U Gradskoj upravi smo izrazito ponosni na osobe poput Saše Čađo, jer je Banjaluka grad dobrih sportista, grad koji će i u budućnosti podržavati sportiste – rekao je Zoran Talić.

Saša Čađo je rekla da je počastvovana prijemom i da su se ona i predsednik kroz razgovor dotakli mnoštva interesantinh tema, od sporta do humanitarnog rada. Ona je predsedniku Skupštine poklonila košarkašku loptu sa svojim potpisom.

- Zahvaljujem se predsedniku Skupštine Grada gospodinu Zoranu Taliću za prijem i podršku koju pruža, ne samo meni, već sportu i mladim ljudima koji žele da se bave košarkom. Igrajući na terenu nisam naučila samo o košarci, već i o životu, kako treba da se borim i radim da bih došla do cilja. Gde god igram,uvek nosim Banjaluku u srcu, pričam ljudima koje susrećem o lepotama grada na Vrbasu i mojim sugrađanima, koji me bodre i podržavaju. Potičem iz sportske porodice, tako da sam od ranog detinjstva naučila da živim sa sportom, ali pratim i kulturnu scenu Banjaluke. Teren doživljavam kao scenu za koju se ozbiljno pripremam. Volim pozorište i predstave Studentskog pozorišta, letos sam uživala družeći se sa glumcima iz celog sveta na Festivalu „Kestenburg“, koji mi je pripala čast da otvorim."

foto: Banjaluka.rs.ba

Inače, Saša Čađo je istorijski uspeh ostvarila osvajanjem Evropskog šampionata 2015. godine sa reprezentacijom Srbije. Učesnik je svetskog prvenstva za žene u košarci i ljetnih olimpijskih igara u Riju, gdje je osvojila bronzanu medalju.

Saša se bavi i humanitarnim radom i angažovana je u Udruženju dece sa posebnim potrebama i u humanitarnoj organizaciji „Budimo ljudi“.

Predsednik Republike Srpske je, 2016. godine Sašu Čađo odlikovao medaljom zasluga za narod. Grad Banja Luka dodelio joj je ove godine nagradu „Grb grada“. Trenutno nastupa za turski Mersin.

Kurir sport, Foto: banaluka.rs.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track