CRNO-BELI U NOVOM PAZARU: Pobeda košarkaša Partizana pred 2.000 gledalaca
Foto: Beta

PRIJATELJSKI MEČ

CRNO-BELI U NOVOM PAZARU: Pobeda košarkaša Partizana pred 2.000 gledalaca

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u prijateljskoj utakmici domaću ekipu Novog Pazara sa 80:57 (20:9, 18:19, 17:13, 25:19), pred skoro 2.000 gledalaca u dvorani Pendik.

Novi Pazar je sredinom poslednje deonice imao samo pet poena zaostatka (55:60), a zatim je usledila serija gostiju od 15:0, koja je odlučila pobednika.

Beogradske crno-bele do trijumfa su predvodili Andrija Stevanović sa 21 i Đoko Šalić sa 17 poena, a pratili su ih Mihajlo Andrić sa 12, Aleksandar Aranitović i Strahinja Gavrilović sa po osam, te Marko Pecarski sa šest poena.

"Nastupili smo bez povređenih prvotimaca, ali bila je ovo dobra prilika da mlađi osete vreo ambijent. Poznajem dosta igrača Novog Pazara i želim im da ostvare plasman u Košarkašku ligu Srbije", rekao je pomoćni trener Partizana Nikola Marković.

Za Partizan nisu igrali kapiten Novica Veličković, Marko Čakarević, Vanja Marinković i Obrad Tomić, na put sa ekipom su krenuli Patrik Miler i Najdžel Vilijams-Gos, ali nisu bili u sastavu.

Najefikasniji u timu Novog Pazara, trenutno četvrtoplasiranog u Drugoj ligi Srbije, bio je Dušan Filipović sa 12 poena, po poen manje postigli su Tarik Brunčević i Džejlan Muratović, dok su Ersan Bjelak i Mihailo Todorović upisali po šest poena.

"Zahvalio bih Partizanu što je pristao da bude deo spektakla. Moji igrači su imali perioda dobre igre, ali je na kraju presudio kvalitet rivala. Pojačani Nikolom Čvorovićem, okrećemo se ligaškom takmičenju", naveo je trener Pazaraca Marko Dimitrijević.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Istorijsko veče srpskog fudbala? Ovo su sastavi koji će pokušati da obezbede proleće u Evropi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track