(KURIR TV) PARTIZAN PREDSTAVIO TRENERA: Čanak stigao, evo šta se od njega očekuje, a šta kaže predsednik Mijailović
Foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

muta dobio naslednika

(KURIR TV) PARTIZAN PREDSTAVIO TRENERA: Čanak stigao, evo šta se od njega očekuje, a šta kaže predsednik Mijailović

Košarka -

Košarkaški klub Partizan predstavio je novog trenera Nenada Čanka.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović rekao je da je klub od dolaska novog rukovodstva, zaključio ugovore vredne više od pola miliona evra.

"Zaključili smo ugovore od 510.000 evra, nažalost, veliki deo para potrošen je na obaveze, da bismo bili likvidni. Na to treba dodati i 220.000 evra, koliko vrede drugi ugovori. Imali smo hipoteke iz prethodnog perioda", počeo je Mijailović izlaganje.

Predsednik Partizana zatim se osvrnuo na raskid saradnje sa doskorašnjim trenerom Miroslavom Nikolićem.

"UO je odlučio raskine saradnja s Nikolićem i pomoćnim trenerom. Razlog su loši rezultati. Davao sam mu podršku, ali nije uspeo da stabilizuje rezultate. Želim mu dobro zdravlje, veliki je partizanovac. Siguran sam da ćemo pronaći sporazum i dogovoriti se, iako znam da postoji strana koja bi volela da nije tako."

Mijailović se potom okrenuo budućnosti.

"Sad nam treba dobra analiza, da vidimo kakvi igrači su potrebni. Novi trener je Nenad Čanak, , koji će imati punu podršku i čiji dolazak je UO jednoglasno prihvatio. Reč je o mladom treneru partizanovcu". Čankov asistent biće Dejan Mijatović, sa zadatkom da stabilizuje sportski deo kluba."

I legendarni sportski direktor Dragan Todorić ima novo zaduženje.

"Todorić će biti savetnik predsednika za sporska pitanja. Osobu sa toliko iskusrtva teško je pronaći. A sportski direktor će u biti naknadno izabran. Pregovaramo sa više ljudi, jer želimo da nađemo najbolje rešenje za Partizan. Dušan Kecman ostaje tim menadžer, sportski sektor u buduće mora da funkcioniše na najbolji način. "

Kurir sport

Foto: Kurir sport / Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track