(VIDEO) DAN KOJI ĆE PAMTITI: Evo šta Nenad Čanak kaže posle prve pobede na klupi Partizana
Foto: ABA liga

Reakcija

(VIDEO) DAN KOJI ĆE PAMTITI: Evo šta Nenad Čanak kaže posle prve pobede na klupi Partizana

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu skopski MZT sa 112:94, u utakmici 12. kola ABA lige.

Crno-beli, koje je sa klupe prvi put predvodio novi trener Nenad Čanak, prekinuli su niz od šest uzastopnih poraza u svim takmičenjima i upisali su šestu pobedu u regionalnom takmičenju.

"Bitna pobeda za nas u svakom smislu. Za dva dana ne može da se napravi promena u taktičkom smislu, ali čestitam igračima na energiji koju su pokazali. Pad u nastavku je neprihvatljiv, ali sada nije bio kažnjen. Moramo da radimo na tome da nam energija i borbenost iz prve dve četvrtine budu standard za budućnost", rekao je Čanak, koji je potom upitan o zdravstvenom biltenu ekipe.

"U utorak ćemo igrati sa istim sastavom kao i danas. vanja može da se skida i zagreva, ali ne znam koliko je pametno žuriti. Čakarević je na štakama, a Gavrilović se polako vraća od ponedeljka. Obrad Tomić ima problem sa ramenom."

Govoreći o osećaju koji je imao pre utakmice trener Partizana je rekao:

"Dugo sam u Partizanu, imam iskustvo kako igrač i kao pomoćni trener, ali ovaj dan ću sigurno pamtiti. Kada je počela utakmica bio sam fokusiran samo na teren i na to da odigramo što bolje."

Trener MZT-a Željko Lukajić imao je opširno izlaganje.

"Moramo da radimo u hodu, u problemu smo jer moramo da igramo i makedonsko prvenstvo. Ali nije nikako strašno izgubiti od Partizana u Beogradu. Napadački imamo loše navike da se oslanjamo na šut, nedostaje nam pas u dubinu, ali se nadam da ćemo sa timovima koji su sličnog kvaliteta koa i mi uspeti da igramo bolje.

Kad se pogleda tabela sve je jasno. A boli što su sve utakmice sa konkurentima izgubljene kod kuće. To sada treba vratiti što je teško. Dok postoji matematika moramo se boriti i praviti dobre analize i planove. Ima mnogo da se igra u ovoj čudnoj ligi. Naša je obaveza da pokažemo napredak i da u odbrani ne improvizujemo nego poštujemo principe, dok je u napadu dozvoljeno da se improvizuje", rekao je Lukajić.

Iskusni srpski trener je sa ponosom istakao:

"Čanku sam bio trener kada je debitovao za prvi tim Partizana. Sada sam opet tu i želim mu svu sreću, iako znam da mu nije lako. Hvala Grobarima na dočeku, jako mi godi."

Kurir sport

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track