ALIMPIJEVIĆ PRED GOSTOVANJE PRVAKU EVROPE: Fenerbahče je najskuplja košarkaška škola
Foto: Dado Đilas

trener crveno-belih ima jasan cilj

ALIMPIJEVIĆ PRED GOSTOVANJE PRVAKU EVROPE: Fenerbahče je najskuplja košarkaška škola

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević uoči gostovanja šampionu Evrope Fenerbahčeu u 13. kolu Evrolige izjavio je da njegovoj ekipi sledi "najskuplja škola".

- Ekipa Fenerbahčea je odlično reagovala na poraz od Žalgirisa i zabeležila važnu pobedu u nedelju u derbiju turskog šampionata protiv Tofaša. Izvanredan tim koji predvodi Željko Obradović, čovek za koga imam izuzetno poštovanje i veliki trener, najuspešniji u istoriji Evrolige. Uz Olimpijakos i CSKA naš naredni protivnik je najveći kandidat za osvajanje titule. I pored toga što često ističemo da igramo bez opterećenja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, utakmica u Istanbulu biće još jedan korak u odrastanju i sazrevanju tima, ovoga puta u najskupljoj košarkaškoj školi u Evroligi.

- Izuzetno fizički dominantan tim, uz ogroman individualni kvalitet i jako im je teško parirati. Mi želimo damo sve od sebe, da na kraju nemamo šta sebi da zamerimo. Svi su zdravi, uspeli smo da raspodelimo i svima minutažu u važnoj utakmici sa Mornarom, osim Džejmsu Feldinu, a najveći problem, kao i svim drugim ekipama je umor od putovanja u ovakvom ritmu - rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić je istakao:

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv aktuelnog prvaka Evrope, ekipe Fenerbahčea. Izvanredan tim, veliki broj sjajnih individualaca koju su podredjeni kolektivu, a sve sa klupe već godinama vodi najbolji trener u Evropi Željko Obradović. Sam po sebi, zadatak je izuzetno težak, i zbog protivnika i svega navedenog, i zbog ovog mini ciklusa u kome dosta putujemo i igramo utakmice na gostujućim parketima. Međutim, sportski motiv imamo i želju da se pokažemo u šro boljem svetlu, kao što smo ga imali i pred Madrid, Valensiju... važno je da igramo agresivno, da se držimo dogovora iz svlačionice i da damo sve od sebe - rekao je Lazić.

Utakmica između Fenerbahčea i Crvene zvezde igra se u utorak od 18.45 sati.

Kurir sport / Tanjug

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: EVO koliko koštaju usluge fudbalskog vrača iz Gvineje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track