DUŠAN ALIMPIJEVIĆ PRED PAO: Trudom i borbenošću nećemo razočarati
Foto: Dado Đilas

ZVEZDA CILJA TRIJUMF

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ PRED PAO: Trudom i borbenošću nećemo razočarati

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da će ekipa, uprkos teškoj seriji utakmica, pronaći dodatnu energiju i da trudom i borbenošću neće razočarati protiv Panatinaikosa u 14. kolu Evrolige.

"Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone ekipa Panatinaikosa se uigrala, uhvatila odličan ritam i zabeležila četiri pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji", izjavio je Alimpijević.

Prema njegovim rečima, na prethodnom meču protiv Fenerbahčea raspoređena je minutaža i napravljena uvertira za duel protiv Panatinaikosa pred domaćim navijačima.

"Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro i trudom i borbenošću, za početak, nikog ne razočaramo", istakao je Alimpijević.

Prvotimac crveno-belih Ognjen Dobrih istakao je da je u ovom trenutku najvažnije da se ekipa brzo osveži nakon serije teških putovanja.

"Smatram da se Panatinaikos pomalo i neopravdano izuzima iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Potreban nam je "vetar u leđa" i ogromna podrška sa tribina kako bismo došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi", rekao je Dobrić.

Utakmica između Crvene zvezde i Panatinaikosa igra se u četvrtak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

kurir.rs / Tanjug

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOV PAMETAN IZBOR !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track