OVO ĆE IZAZVATI VELIKU PAŽNJU JAVNOSTI: Mega za meč protiv Crvene zvezde priprema veliko iznenađenje
Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Po ugledu na NBA klubove

OVO ĆE IZAZVATI VELIKU PAŽNJU JAVNOSTI: Mega za meč protiv Crvene zvezde priprema veliko iznenađenje

Košarka -

Košarkaški klub Mega Bemax poslednjih nekoliko godina prepoznatljiv je po svojim neobičnim dresovima ne samo u regionu i Evropi, već u celom svetu.

Osim rekordnog broja draftovanih igrača među evropskim klubovima u poslednje tri sezone Mega je i te kako skrenula pažnju na sebe po atraktivnim dresovima.

O Meginoj sportskoj opremi drečavih boja pisali su ugledni britanski Dejli Miror (Daily Mirror) i američki Ju-Es-Ej Tudej (USA Today). Čak je i legendarni Fren Frašila, bivši trener i sada analitičar ESPN-a tokom prenosa minulog NBA drafta takođe komentarisao dresove Mege, bio oduševljen njihovim izgledom, a jedan sa svojim prezimenom je i dobio na poklon.

Na adresu kluba proteklih godina stizali su brojni zahtevi iz Španije, Amerike, Saudijske Arabije... od ljubitelja košarke i raznih kolekcionara koji su po svaku cenu želeli da imaju Megin dres. Zanimljivo je da je od pre dve sezone renomirani proizvođač sportske opreme Adidas, isključivo za potrebe našeg košarkaškog kluba dizajnira jednu garnituru unikatnih dresova što je predstavljalo pravi raritet.

Da i te kako prati trendove i ide korak ispred mnogih evropskih klubova menadžment Mege pokazao je i prošle godine kada su izabranici trenera Dejana Milojevića zaigrali u dresovima sa kratkim rukavima. Osim NBA timova, ovakvim stajlingom u Evropi su mogli da se podiče još samo košarkaši Unikahe iz Malage.

Ali, tu nije kraj priče kada je reč o specifičnom imidžu koji Mega Bemax godinama gradi. Po ugledu na NBA klubove, koji tokom božićnih praznika igraju u specijalno dizajniranim dresovima, i košarkaši Mege će ove sezone u periodu između katoličkog Božića i pravoslavne Nove godine svoje mečeve igrati u prazničnoj garnituri dresova.

U duelima sa Crvenom zvezdom (25. decembar), Mornarom (30. decembar), Olimpijom (5. januar) i ekipom Budućnosti (13. januar) Mega će imati nove dresove za koje u klubu očekuju da će ponovo izazvati veliku pažnju javnosti.

Detalje nisu želeli da otkrivaju, pa će meč protiv aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona u Sremskoj Mitrovici narednog ponedeljka rešiti enigmu.

Kurir sport

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track