(VIDEO) JOKIĆ KIPTEO OD BESA: Nećete verovati zbog čega je srpski košarkaš izbačen sa utakmice!
Foto: AP

Nema sreće sa nba sudijama

(VIDEO) JOKIĆ KIPTEO OD BESA: Nećete verovati zbog čega je srpski košarkaš izbačen sa utakmice!

Košarka -

Nikola Jokić je igrao sjajno protiv Jute, plesao je po terenu, a onda je sudija rešio da ga pošalje u svlačionicu.

Denver je bio ubedljiv (107:83). Jokić je za 25 minuta na terenu postigao 13 poena, imao sedam skokova, pet fenomenalnih asistencija, ali sjajna partija srpskog centra ostala je u drugom planu zbog prilično diskutabilne odluke sudija.

Naime, na startu poslednje deonice, Jokić je u nameri da prođe pored Šveđanina Jonasa Jerebka, "zaveslao" rukom kako bi se probio, a Šveđanin je iskoristio kontakt i pao kao da ga je udario brzi voz. Sudije su nasele na teatralan pad Jerebka i isključile 22-godišnjeg Somborca.

Odluka sudija žestoko je iznervirala mladog srpskog košarkaša, koji nije mogao da veruje šta se dogodilo. Nakon meča Jokić je objasnio novinarima šta se dogodilo:

"Trčali smo paralelno i počeo je da udara u mene, jednom, drugi, treći put. Kada sam video da će još jednom, pokušao sam da ga 'preplivam' kako bih se oslobodio i udario ga. Nisam to uradio namerno, iznenadilo me isključenje. Da želim da udarim čoveka, ne bih ga udario tako", rekao centar Denvera.

Podsetimo, ovo je Jokiću drugo isključenje u NBA karijeri. Prvi put je isključen ove sezone protiv Lejkersa, kada je revizijom arbitraže ustanovljeno da su sudije pogrešile.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE prvo pojačanje Zvezde u zimskom prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track