KRAJ PARTIZANOVIH MUKA: Lokomotiva razbila crno-bele u poslednjem meču Evrokupa
Foto: Eurocupbasketball 

NEMA VIŠE

KRAJ PARTIZANOVIH MUKA: Lokomotiva razbila crno-bele u poslednjem meču Evrokupa

Košarka -

Košarkaši Partizana su devetim porazom, u deset mečeva, okončali nastup u Evrokupu.

Izabranici trenera Nenada Čanka su u poslednjem meču u Krasnodaru poraženi od Lokomotive (99:64), a ravnopravni takmac timu srpskog trenera Saša Obradovića bili su samo u prvom kvartalu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Antipov sa 21 poenom, dok je kod Partizana Marinković ubacio 15, odnosno Gos i Veličković 11.

Partizan je učešće u Evrokupu završio sa skorom 1/9, a Lokomotiva 10/0.

Prva četvrtina

Tanasković je postigao pre poene za Partizan. Isteklo je minut i po igre. Posle tri minuta igre i trojke Vanje Marinkovića bilo je 5:5, da bi nekoliko desetina sekundi kasnije Partizan prvi put poveo 7:5.

Lokomotiva je ubrzala tempo, i do polovine prvog kvaratla serijom 9:0, povela 14:7. Partizan u tom momentu kao da nije igrao odbranu, pa je trener Čanak zatražio minut odmora.

Partizan se posle toga konsolidovao i iako bez uučinka dvojice Amerikanaca Vilijamsa Gosa i Milera uspeo da prvi deo igre završi sa zaostatkom od četiri poena 22:18.

Druga četvrtina

Lokomotiva u prva tri minuta drugog kvartala nije dozvolila Partizanu da poentira. Sa druge xstrane Lejsi je pogodio dve trojke i domaći su stekli najveću prednost 31:18. To je trojkom i prvim poenima prekinuo Vilijams Gos.

Na polovini druge četvrtine raspucana Lokomotiva je otišla na plus 15 (36:21), pa je Čanak zatražio minut odmora.

Partizanova igra sde u drugoj deonici prilično raspala. Domaća ekipa je to znala da iskoristi, pa se prednost Lokomotive povećavala iz minuta u minut, sve do 54:28, koliko je bilo posle 20 minuta igre.

Treća četvrtina

Vanja Marinković je trojkom prekinuo seriju Lokomotive 5:0 na startu drugog poluvremena. Lokomotiva je na plus 30 (61:31) u 22. minutu. Partizan je na trenutak uspeo da serijom od sedam poena, spusti razliku, ali su domaći to brzo vratili i uvećali do +32 (71:39) u 26. minutu.

Do kraja treće četvrtine prednost ruske ekipe je rasla do konačnih 83:46, na isteku 30 minuta igre.

Četvrta četvrtina

Partizan je na putu da doživi katastrofalan poraz. Crno-beli nisu poentirali više od pet minuta, kada je Vanja Marinković ubacio trojku i jasno je da je samo pitanje sa kolikom će razlikom doživeti poraz u poslednjem meču na evropskoj sceni.

Partizan je ipak uspeo da ne primi sto poena na meču, koji je završen pobedom Lokomotive 99:64.

Tok utakmice

Crno-beli, nakon devet odigranih mečeva u Grupi C, imaju skor od jedne pobede i osam poraza, dok Lokomotiva u poslednji meč grupne faze ulazi sa maksimalnih devet pobeda.

Partizan je ostao bez svake šanse za plasman u narednu fazu takmičenja, ali želi da protiv "ekipe evroligaškog kvaliteta ostavi što bolji utisak".

"Utakmicom protiv Lokomotive završavamo učešće u Evropi za ovu sezonu. Pokušaćemo da protiv jedne sjajne ekipe, lidera naše grupe i tima koji sigurno ima evroligaški kvalitet, ostavimo što bolji utisak. Ipak, nama je trenutno od toga važnije da meč iskoristimo kao neku vrstu pripreme za ono što nas čeka, a to je subotnji duel protiv FMP-a, koji nam u velikoj meri može odrediti dalji tok sezone", istakao je trener Partizana Nenad Čanak.

Povratnik nakon povrede u redove Partizana je Vanja Marinković, koji navodi da je meč u Krasnodaru test za celu ekipu.

"Iako nemamo rezultatski imperativ, naša je obaveza da igramo najbolje što možemo u svakoj utakmici. Lokomotiva je dominantna u našoj grupi i biće nam odličan test pred važne utakmice koje nas u nastavku sezone čekaju u ABA ligi", rekao je Marinković.

Meč desetog kola Grupe C između Lokomotive i Partizana igra se od 18.00 časova u dvorani u Krasnodaru.

Kurir sport

Foto: Eurocupbasketball

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: NEĆE VALJDA Mesi u ovome da igra !?! Najružniji dresovi u istoriji fudbala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track