AMERIKANKA U SRPSKOM DRESU. Naučila sam narodnjake!
Foto: Fonet

Intervju, Košarkašica Danijel Nikol Pejdž

AMERIKANKA U SRPSKOM DRESU. Naučila sam narodnjake!

Košarka -
Zavolela sam Beograd, vašu kulturu, a fascinirana sam atmosferom u Pioniru, kaže košarkašica

Amerikanka sa srpskim pasošem i novi član ženske košarkaške reprezentacije naše zemlje Danijel Nikol Pejdž izjavila je u intervjuu za Kurir da su njeni roditelji oduševljeni što će im ćerka igrati u dresu Srbije.Danijel je upoznala čari Beograda, a otkrila nam je da joj se jako svidela srpska tradicionalna hrana, kao i narodna muzika, a tekst naše himne će, kako kaže, naučiti što pre.Šta za tebe znači to što ćeš igrati za Srbiju?- Veoma sam uzbuđena i zahvalna na prilici da igram za srpski nacionalni tim, da radim s Marinom i igram na Evropskom prvenstvu, pa nadam se i na OI. Verujem da ću igrajući na vrhunskom nivou poboljšati i svoju igru.Bila si na večitom derbiju u Pioniru, kako ti je izgledalo to sve?- Atmosfera na derbiju bila je nestvarna za mene. Nisam iskusila takvo nešto ni u Americi, niti bilo gde drugde. Navijači su bodrili svoj tim svih 40 minuta, nisu samo tapšali već su sve vreme bili strastveno uključeni u podršku.Ko je ostavio bolji utisak na tebe, Partizan ili Zvezda?- Podjednako mi se sviđaju i jedni i drugi...

Kako su tvoji roditelji i prijatelji reagovali na to što si uzela srpski pasoš i što ćeš igrati za našu reprezentaciju?- Moja porodica je bila veoma uzbuđena zbog ove prilike, mama je bila bukvalno oduševljena i odmah je poželela da kupi karte za Mađarsku, gde će se igrati Evropsko prvenstvo.Jesi li uspela da vidiš Beograd, osetiš noćni život i probaš hranu?- Marina i predsednik Saveza Dragan Ðilas pokazali su mi grad, izveli su me i oduševljena sam. Pogotovo mi se sviđaju stari deo grada i Kalemegdan. Izašli smo nekoliko puta uveče na narodnu srpsku muziku i uživala sam, pogotovo nakon jednog, dva ili malo više pića, tada je muzika postala super. Hrana je još bolja, mislim da sam iz restorana izašla pet kilograma teža nego što sam ušla. Moraću na dijetu posle ovoga.Da li ćeš naučiti himnu Srbije kako bi je pevala zajedno s devojkama?- Naučiću himnu, čula sam da je to devojkama bitna stvar i naučiću je. Jezik je malo težak, zasad sam naučila da kažem „Dobar dan“ i „Red, rad i disciplina“, to me je trener Marina naučila.

PrilagođavanjePOLAKO UPOZNAJEM DEVOJKEDa li si imala prilike da upoznaš devojke iz reprezentacije?- Ne znam lično devojke, igrala sam nekoliko puta protiv nekih od njih. Išla sam da gledam neke od devojka koje igraju u Koraću, nismo stigle da popričamo, ali mi se jako dopalo ono što sam videla na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track