(VIDEO) ANA DABOVIĆ POKORILA INDIJANAPOLIS: Pogledajte kako je sjajna Srpkinja donela pobedu LA!
Foto: Profimedia

Još jedna odlična partija naše košarkašice

(VIDEO) ANA DABOVIĆ POKORILA INDIJANAPOLIS: Pogledajte kako je sjajna Srpkinja donela pobedu LA!

Košarka -
Najbolja igračica minulog Evropskog prvenstva je 6.1 sekund pre isteka vremena pogodila dva poena za vođstvo svog tima 81:79, što je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat

Srpska reprezentativka Ana Dabović obeležila je noć između srede i četvrtka u ženskoj NBA ligi.

Dabovićeva je izjednačila sopstveni rekord po broju postignutih poena (18), ali ono što je važnije bila je meč viner u pobedi Los Anđelesa u Indijanapolisu protiv Indijane.

Najbolja igračica minulog Evropskog prvenstva je 6.1 sekund pre isteka vremena pogodila dva poena za vođstvo svog tima 81:79, što je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat.

http://www.youtube.com/watch?v=cTC21ItxCRI

Prethodno je Dabovićeva sredinom poslednje četvrtine sa sedam poena donela svom timu najubedljivije vođstvo u meču (78:71). Domaćin je sa dve čudesne trojke uspeo da stigne do izjednačenja 79:79, a onda je usledio završni udarac u režiji srpske košarkašice.

Ana Dabović je vezala četvrtu utakmicu sa dvocifrenim učinkom, drugu u kojoj je postigla rekordnih 18 poena (6-10 za 2, 2-5 za 3), uz jedan skok, dve osvojene lopte i jedne blokade. Treći put je bila starter, a na parketu je provela 36 minuta.

Pored Dabovićeve, u pobedničkom timu Lavender je postigla 17 poena, Toliver 16, a Parker 15.U domaćem timu Johnson je postigla 16 poena, a Kizer 12.

Los Anđeles je trećom uzastopnom pobedom stigao do skora 11-17, čime se primakao trećeplasiranoj Tulsi na dve pobede, a ujedno odmakao Sijetlu i San Antoniju na četiri pobede u finišu takmičenja u Zapadnoj konferenciji.

Naredni meč Los Anđeles igra u noći između petka i subote u Tulsi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track