Ana Dabović: Timska hemija je ključna za uspehe Srbije
Foto: Fonet

Raport sa priprema

Ana Dabović: Timska hemija je ključna za uspehe Srbije

Košarka -
Najbolje srpske košarkašice se već nedelju dana na Zlatiboru pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo

Košarkaška reprezentativka Srbije Ana Dabović rekla je danas da tim vredno radi na pripremama na Zlatiboru kako bi spremno dočekao Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

"Svi uslovi za dobre pripreme su idealni. Zdravlje nas služi, što je možda i najvažnije. Lepo se družimo, a kvalitetnim radom na treninzima uigravamo naše redove. Verujem da ćemo do prvenstva dostići onaj naš prepoznatljiv nivo i da ćemo biti najbolje kada je to najpotrebnije", rekla je Dabovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Reprezentacija se okupila pre sedam dana, a zbog klupskih obaveza ekipi će se naknadno priključiti Jelena Milovanović, Tijana Ajduković, Sara Krnjić i Jelena Maksimović.

"Svake pripreme su dobre, jer nam koriste da se uigramo, steknemo snagu i sigurnost i napravimo dobru timsku hemiju. Pripreme reprezentacije iz godine u godinu su sve bolje. Lakše podnosimo najveće napore, jer se bolje poznajemo. Od prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva dosta igračica je ponovo tu. Mlade snage su se odlično uklopile. Imamo sjajnu atmosferu, što je u ovom trenutku veoma bitno", dodala je mlađa od sestara Dabović.

Ova generacija je na poslednjim velikim takmičenjima beležila zapažene rezultate. Na Eurobasketu pre dve godine igrala je u polufinalu, a prošle godine na Svetskom prvenstvu domogla se četvrtfinala u kome je posle dramatične završnice izgubila od domaćina Turske 61:62.

Prve proveru izabranice Marine Maljković imaće u sredu i petak kada će odigrati prijateljske utakmice zatvorenog tipa sa selekcijom Crne Gore.

Srbija će na EP igrati u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Prvenstvo Evrope održaće se od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track