BASKET 3X3: Pobeda u Kragujevcu za Novosađane, sad pravac Baku i Kina!
Foto: Red Bull

Zahuktava se sezona

BASKET 3X3: Pobeda u Kragujevcu za Novosađane, sad pravac Baku i Kina!

Košarka -

Basketaši novog Sada pobedili su na turniru u Kragujevcu, igranomu dvorani hotela "Šumarice", a zatim na otvorenim terenima Velikog parka.

Vremenski uslovi su diktirali gde će se igrati, a dolazak najbolje svetske ekipe izazvao je veliku pažnju gledalaca i ljubitelja košarke u Kragujevcu.

Turnir je imao i internacionalni karakter, učestvovalo je 25 seniorskih ekipa, među kojima su bile najbolje ekipe iz BiH, Crne Gore i Makedonije. U finalu, Novosađani su savladali ekipu Sremske Mitrovice.Inače, turnir je bio odlična uvertira za promociju Islamskih igara u Bakuu, pa turnir u Kini.

- U Azerbejdžanu organizuju Islamske solidarne igre i kao predstavnik Red Bulla ću posetiti Olimpijsko selo i pričati sa učesnicima, biće organizovana i poseta ambasadi Srbije, ali i takmičenje sa učesnicima, u šutiranju i 1 na 1 - kaže kapiten Novosađana Dušan Domović Bulut, koji će predvoditi ekipu na Huai An Čelendžeru u Kini 20. i 21. maja.

- Ovaj turnir je kvalifikacioni za Kinu i Masters, ne igra nam Marko Savić, već Nikola Pavlović iz ekipe Džakovi. On jeuskočio, sličnog su stila igre i nadam se da će se uklopiti i da ćemo osvojiti turnir, zbog kvalifikacije za Kinu.

Marko Savić nije tu iz predostrožnosti, propustio je i Kragujevac, gde su takođe Bulut, Ždero i Majstorović imali privremeno rešenje.

- Sa nama je igrao Nemanja Marić iz Novog Sada, a Saviću je ovo poslednja pauza, nismo samo hteli da rizikujemo zbog blizine Svetskog prvenstva, zbog turnira koji imamo u Mongoliji i Hagu u junu koji su u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, više nam tada znači potpuno spreman - zaključio je Bulut.

Basketaši Novi Sad, Dušan Domović - Bulut Foto: Red Bull
Basketaši Novi Sad, Dušan Domović - Bulut Foto: Red Bull

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track