BEZBEDAN U BEOGRADU: Atamana će čuvati kao Ramu
Foto: Dadod Jilas

Trener Galatasaraja biće dobro čuvan

BEZBEDAN U BEOGRADU: Atamana će čuvati kao Ramu

Košarka -
Turčina, koji je u danu kad je ubijen Marko Ivković nazvao navijače Zvezde teroristima, čuvaće 2.500 policajaca

Trener Galatasaraja Ergin Ataman pri dolasku u Beograd na meč sa Crvenom zvezdom u 3. kolu Top 16 Evrolige biće pod merama obezbeđenja kao premijer Albanije Edi Rama prilikom posete našoj zemlji. Koliko se ozbiljno prišlo ovom slučaju govori i podatak da će o turskom stručnjaku brigu voditi 2.500 policajaca, a odobrenje su morale da daju sve bezbednosne službe koje su procenjivali rizike njegovog dolaska i eventualne reperkusije u slučaju incidenta između navijača Crvene zvezde i Atamana.

Stižu pred sam mečPodsetimo, Ataman je u danu ubistva Marka Ivkovića Zvezdine navijače nazvao teroristima, zbog čega ga je premijer Aleksandar Vučić proglasio personom non grata. Pre dva dana njegov dolazak u Beograd je ipak odobrila Vlada Republike Srbije, ali uz visoke mere obezbeđenja, pre svega u Areni, kao i prilikom njegovom dolaska u Srbiju i odlaska iz naše zemlje. Ekspedicija Galatasaraja će, inače, u petak, na dan utakmice, doći u Beograd i odmah posle meča vratiće se u Istanbul.

Nije mu falila ni dlaka s glave... Albanski premijer Edi Rama
Nije mu falila ni dlaka s glave... Albanski premijer Edi Rama

Sve se snimaDuel između turskog i srpskog predstavnika biće pod budnim okom predstavnika Evrolige, koji će pomno pratiti sve što će se dešavati u Areni, a u slučaju da dođe do incidenta, treba očekivati oštru kaznu za Zvezdu od strane čelnika ovog takmičenja.

Apel klubaBEZ NASILJA U ARENIKošarkaški klub Crvena zvezda pridružio se inicijativi Evrolige da se utakmica protiv Galatasaraja iskoristi za slanje poruke da nasilju nema mesta u košarci.- Sećanjem na Marka, koji je ubijen u Istanbulu 21. novembra 2014. godine, treba da pošaljemo snažnu zajedničku poruku da se takav tragičan događaj više nikad i nigde ne ponovi - stoji u saopštenju Zvezde.

Dogovor paoSASTALI SE ČOVIĆ I VUČIĆCrvena zvezda saopštila je da je Erginu Atamanu dozvoljen ulazak u Srbiju posle sastanka predsednika Nebojše Čovića i predsednika Vlade Aleksandra Vučića.Takođe, najuže rukovodstvo crveno-belih održalo je sastanke sa svim bezbednosnim službama na nivou Republike Srbije i Grada Beograda u cilju što bolje organizacije utakmice s Galatasarajem. Na ovim sastancima je još jednom istaknuta rešenost i odlučnost da se preduzmu sve neophodne mere kako bi meč sa turskim timom protekao bez ikakvih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track