BOGDANOVIĆ: Donekle možemo i da pretimo!
Foto: Dado Đilas

Pun samopouzdanja

BOGDANOVIĆ: Donekle možemo i da pretimo!

Košarka -
Po prošlogodišnjem rezultatu možemo donekle da pretimo i mislim da su svi iza nas jer smo mi igrali finale Svetskog prvenstva, ali se ne gleda to samo tako - rekao je Bogdanović

BEOGRAD - Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da njegova ekipa sebe može da smatra favoritom na Evropskom prvenstvu.

"Imamo velike ambicije i uvek idemo na najveće ciljeve. Po prošlogodišnjem rezultatu možemo donekle da pretimo i mislim da su svi iza nas jer smo mi igrali finale Svetskog prvenstva, ali se ne gleda to samo tako", rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu.

Reprezentacija Srbije će sutra otputovati u Berlin, gde će u subotu protiv Španije početi takmičenje na kontinentalnom šampionatu. Pored Srbije i Španije, u Grupi B će još biti Island, Turska, Nemačka i Italija.

Bogdanović je istakao da je "poseban adrenalin" kad počne prvenstvo i da se u njegovom slučaju to razlikuje od svega do tad.

Bek turskog Fenerbahčea je naveo da je atmosfera u reprezentaciji "ekstra i super". Kada je reč o Španiji,

Bogdanović je kazao da je dobro što će se Srbija već u prvom kolu sastati sa njom.

"Španija već dugo igra ozbiljnu košarku. Ove godine je kao slabija, ali opet ima NBA igrače, kao i one koji su osvojili Evroligu. Možemo da im pariramo i dobro je što ćemo protiv njih igrati prvu utakmicu", kazao je Bogdanović.

Utakmica između Srbije i Španije igraće se u subotu od 18.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track