BOŽIĆ DEBITUJE KAO TRENER U DERBIJU: Zvezda je izraziti favorit, ali se Partizan neće predati
Foto: Beta

Trener crno-belih jedva čeka da počne meč

BOŽIĆ DEBITUJE KAO TRENER U DERBIJU: Zvezda je izraziti favorit, ali se Partizan neće predati

Košarka -
Derbi meč osmog kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana na programu je sutra od 18 sati u hali Pionir

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je da je Crvena zvezda izraziti favorit u prvom ovosezonskom večitom derbiju, ali da će njegova ekipa učiniti sve da se prikaže u dobrom svetlu. "Prvi derbi u sezoni i moj prvi u ulozi glavnog trenera, ali i debitanski za mnoge igrače koji su došli. Sigurno da je Zvezda favorit, ali derbi nosi veliku motivaciju i mi imamo svoje želje i ambicije. Voleo bih da posle utakmice možemo da budemo zadovoljni", rekao je Božić. On je dodao da je Mihailo Andrić pokazao veliku želju da igra u sutrašnjem meču, ali da će postepeno dobijati šansu. "Andrić je pokazao veliku želju da se vrati u tim, moram da ga podržim, ali mora polako da se vrati u ritam jer je imao dugu pauzu i ne bih voleo da nas to košta mnogo. Biće u timu, ali videćemo kolika će mu biti uloga". Na pitanje novinara da li se radi na dovođenju pojačanja Božić je rekao da se i dalje analizira tržište u SAD. "Nismo mnogo napredovali, čekali smo šta će se desiti u Americi u trening kampovima. Ne igramo Evrokup, niti Evroligu, što je problem. Ima dosta igrača u opticaju, ali malo novca, zbog čega mnoge nismo uspeli da dovedemo", rekao je Božić i naglasio da Partizan nije imao sreće i iskustva u nekim utamicama. "Svi znaju u kojoj se poziciji Partizan našao. Momenti sreće i i iskustva su nas koštale u nekim utakmicama. Moramo borbeno i agresivno da odgovorimo Zvezdi. Jedino to zahtevam kao trener. Sve ostalo će doći. Treningom pokušavamo da budemo sve bolji i kao trener želim samo da damo svoj maksimum". Prema njegovim rečima Amerikanac Kevin Džons pokazaće zašto je doveden u redove crno-belih.

"Džons se u ponedeljak priključio timu i počeo sa trenizima. Malo vremena je imao, ali pokazaće zašto je doveden" zaključio je strateg crno-belih. Košarkaš Mihailo Andrić istakao je da njegovu ekipu očekuje težak meč, ali da će učiniti sve ds odgovore favorizovanom timu Zvezde.

"Očekuje naš težak meč, možda ne u pravom trenutku. Zvezda je favorit, ali tražimo našu šansu koju ćemo, nadam se iskoristiti", rekao je Andrić i dodao da je radio individalno nakon povrede i da ima veliku želju da igra nastupi u večitom derbiju. "Dosta dugo radim sa strane, želim da igram u derbiju i videću koliko ću moći da pomognem ekipi", zaključio je Andrić. Derbi meč osmog kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana na programu je sutra od 18 sati u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track