BRILJIRA U ZVEZDI: Kuzmić igra kao preporođen
Foto: Saša Pavlić

Kuzma zmaj

BRILJIRA U ZVEZDI: Kuzmić igra kao preporođen

Košarka -

Košarkaš koji je tavorio u Panatinaikosu u Crvenoj zvezdi stigao do statusa jednog od najboljih centara Evrolige

Svi ga otpisali, jedino je u njega verovao trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić!Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić igra najbolju sezonu u karijeri i jedan je od najzaslužnijih za odlične rezultate Zvezde u Evroligi. Rođeni Dobojac odigrao je odličnu utakmicu u pobedi Zvezde nad Armanijem sa 78:71 u 26. kolu ovog takmičenja, a najbolji pokazatelj je poslednja četvrtina u Milanu, gde je postigao čak 11 poena i time umnogome pomogao crveno-belima da ostvare važan trijumf za plasman među osam najboljih ekipa u Evroligi.

Malo ko je pre početka sezone očekivao da će Kuzmić imati toliko zapaženu ulogu, pogotovo kad se zna da je poslednjih godina lutao iz kluba u klub, tako da su svi bili skeptični kad su saznali da ga je Radonjić angažovao. Međutim, trener crveno-belih je verovao u njega, što mu je bivši reprezentativac Srbije igrama na najbolji način vratio. On je prošle sezone nastupao za Panatinaikos, ali nije pružao ni približno partijama koje sada pokazuje u Zvezdi.Centar crveno-belih trenutno se nalazi na četvrtom mestu po broju skokova u Evroligi, sa prosekom od 7,34 po utakmici, čak se u 20. kolu našao u idealnoj petorci.

Milan Nastić

Pogledajte bonus video: MOŽE LI NEKO DA ZAUSTAVI CRVENO-BELE: Predstavljanje košarkaša Crvene zvezde uoči meča protiv Budućnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track