Čabarkapa: Za njih će se tek čuti
Foto: Saša Urošev

Zrenjaninci videli buduće evropske košarkaške asove

Čabarkapa: Za njih će se tek čuti

Košarka -
Prijatno sam iznenađen partijama koje su pružili mladi igrači Reala, Barse, Partizana, Cibone i još nekoliko klubova kaže Žarko Čabarkapa, zaštitno lice međunarodnog košarkaškog turnira

ZRENJANIN: Magični potezi igrača osam ekipa iz naše zemlje i inostranstva, učesnika međunarodnog kadetskog turnira „Zrenjanin basketball cup 2015“, opravdali su očekivanja ljubitelja košarke.Španski velikani Real i Barcelona, italijanska ekipa Stella azura, Partizan, Cibona, novosadski SPW, ali i zrenjaninski Proleter i Sveti Đorđe iz Žitišta, demostrirali su vrhunsko košarkaško znanje i magiju pod obručima.U velikog finalu između Reala i SPW, pobedu je odneo slavni španski klub rezultatom 77:59.Najbolji i najefikasniji igrač finalne utakmice bio je Dino Radončić iz Reala, koji je prve košarkaške korake načinio upravo u Zrenjaninu. Njegovu, ali i partije ostalih igrača, pohvalili su Igor Rakočević i legenda Reala Alberto Angulo:"Pohvale gode i motivišu da još marljivije radim. Saigrači su oduševljeni gostoprimstvom i organizacijom turnira. To nije čudno. Ovo je zemlja košarke"­ rekao je mladi as "kraljevskog kluba".

Žarko Čabarkapa, zaštitno lice turnira koji je od 2003. do 2007. godine nastupao za Feniks Sanse i Golden Stejt Voriorse, istakao je da su Zrenjanici videli buduće asove evropske košarke:"Prijatno sam iznenađen kvalitetom košarke koja se igrala na turniru. Nisam ni sumnjao da će mladi igrači pružiti lepršavu igru. Zrenjanin je zaslužio ovako nešto. Turnir je, naime, odigran povodom sedam decenija košarke u ovom gradu", rekao je jedini Zrenjaninac sa NBA iskustvom.Na ideju da se pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, od 9. do 11. aprila, održi veliki međunarodni turnir došao je Damir Radončić, nekadašnji rukometni reprezentativac Jugoslavije, i otac mladog asa Reala.Potporu su mu pružili legendarni košarkaši Lajoš Engler, Ljubomir Katić i Aleksandar Tornjanski­ članovi šampionskog tima ProleteraS.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track