ČOVIĆ: Budžet Zvezde za igrače 3.600.000 evra, Partizan ima više
Foto: Marina Lopičić

Najava novih prepirki

ČOVIĆ: Budžet Zvezde za igrače 3.600.000 evra, Partizan ima više

Košarka -
Mislim da smo mi tek na četvrtom mestu, istakao je predsednik Crvene zvezde

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kaže da se taj klub urušava u korist večitog rivala, Nebojša Čović to opisuje kao kukanje i odgovara tvrdnjom da crno-beli finansijski bolje stoje od Crvene zvezde. Prvi čovek crveno-belog beogradskog kluba kaže da je njegov budžet manji od Partizanovog, suprotno onom što stalno ističu rivali."Daćemo sve od sebe da osvojimo trofeje koji su nam preko potrebni. Ne mislim da će to biti lako, jer imamo jake konkurente, a gotovo svi oni imaju veći budžet od nas. Mislim da smo mi tek na četvrtom mestu. Da ne govorim o Budućnosti i Cedeveiti, a i Partizanov budžet je veći od našeg. Samo mi ne kukamo", istakao je Čović

"A ukupan budžet sistema Crvene zvezde, u koji potpada i FMP, iznosi 5.600.000 evra bruto. Od te sume 2.000.000 ide na izmirivanje nasleđenih dugova. Na plate i premije izdvojeno je 3.600.000 evra. Od tih para isplaćuju se sve selekcije", dodao je on.

Čović je podsetio da je, kada je 2011. došao u Zvezdu, zatekao dug od 15.500.000 evra. Klub je bio na ivici bankrota, ali je Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR) stao na noge."Taj plan je oročen na pet godina i mi ga za sada uredno sprovodimo, uz podršku FMP-a. Svi osvojeni trofeji pripadaju Crvenoj zvezdi, a krajnji cilj svega toga je jedan, jedinstven klub - Crvena zvezda", decidan je Čović.

Kurir sport / RTV BN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track