ČOVIĆ O SUSPENZIJI: I posle neka pričaju da je Zvezda državni projekat i da se davimo u parama
Foto: Dado Đilas

Reakcija sa Malog Kalemegdana

ČOVIĆ O SUSPENZIJI: I posle neka pričaju da je Zvezda državni projekat i da se davimo u parama

Košarka -
Katić, Simonović i Dragićević tužili crveno-bele posle čega im je FIBA zabranila da registruju igrače

FIBA je usled tužbe trojice bivših košarkaša Crvene zvezde aktivirala klauzulu BAT kojom se crveno-belima zabranjuje angažovanje novih igrača dok se ne izmire sva dugovanja.

Tim povodom preko zvaničnog klupskog sajta oglasio se predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

"To što se desilo nije ništa neuobičajeno, takve stvari se dešavaju. Radi se o dugovanjima prema igračima u sezoni 2013/2014. Određena suma se duguje Rašku Katiću, Marku Simonoviću i Tadiji Dragićeviću", prokomentarisao je Čović i dodao:

"Govorilo se da smo državni projekat i da se davimo u parama. Ali, evo dokaza koliko su te priče bile tačne. Da je istina to što se toliko isticalo sada sigurno ne bismo imali ovu vrstu problema. Ali, kao što nismo kukali ni tokom prošle sezone u kojoj je bilo problema, a koja je bila najuspešnija u istoriji kluba, tako nećemo kukati ni sada. Prioritet nam je bio da izmirimo sve obaveze po Unapred pripremljenom planu reorganizacije. To smo uspešno okončali, a sada ćemo se potruditi da pronađemo rešenje i za ovu situaciju. Siguran sam da zvezdaška javnost nema razloga za brigu i da ćemo učiniti sve da rešimo problem dugovanja prema pomenutim igračima".

Na kraju prvi čovek crveno-belih je poručio:

"Žao mi je što u Srbiji već dugo vremena samo negativna vest izaziva pažnju. Zato ću možda i rastužiti neke informacijom da se KK Crvena zvezda po ovom pitanju više neće oglašavati", zaključio je Nebojša Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track