Čović: Posebno me raduje što smo u potpunosti nadigrali Partizan
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija

Čović: Posebno me raduje što smo u potpunosti nadigrali Partizan

Košarka -
Neophodno je da zadržimo visok nivo koncentracije jer još nismo ostvarili sve ciljeve koje smo zacrtali, sitakao je prvi čovek Zvezde

Posle trijumfa u polufinalnoj seriji košarkaške ABA lige i izborenog učešća u Evroligi naredne sezone predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović sa ponosom ističe da je trijumf nad Partizanom, još jedan u nizu ostvarenih ciljeva u ovoj sezoni, ali da time nisu zadovoljene ambicije kluba.

"Sve što smo planirali u dosadašnjem delu sezone uspeli smo da ostvarimo. Prvi put u istoriji kluba plasirali smo se u Top 16 fazu Evrolige, po treći put uzastopno smo osvojili Kup Radivoja Koraća, a sada smo obezbedili i učešće u Evroligi, treću godinu za redom", počeo je priču Čović za klupski sajt i potom dodaje:

"Ono što me posebno čini radosnim je da smo u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige sa Partizanom pružili izvanrednu igru, da smo u potpunosti nadigrali večitog rivala i da smo apsolutno zasluženo došli u poziciju da se borimo za šampionski prsten. Razloga za zadovoljstvo ima na pretek, ali opuštanja ne sme biti. Ni kod igrača i članova stručnog štaba, ali ni kod navijača. Želja svih nas je da fantastičnu sezonu u ABA ligi u kojoj smo srušili mnoge rekorde završimo na najbolji mogući način. Za to će biti neophodna još veća borbenost i požrtvovanje igrača na terenu, ali i još snažnija podrška navijača sa tribina. Po ko zna koji put ću ponoviti da do uspeha možemo doći samo zajedno, ujedinjenim snagama. Nadam se da će navijači na pravi način shvatiti ovu poruku i da će ekipi pružiti preko potrebnu energiju sa tribina", poručio je Čović.

Prvi meč finala ABA lige, koje će se takođe igrati na tri dobijena meča, na programu je u subotu, a rival crveno-belih biće poznat kada svoju majstoricu, u Podgorici, odigraju Budućnost i zagrebačka Cedevita.

"Neophodno je da zadržimo visok nivo koncentracije jer još nismo ostvarili sve ciljeve koje smo zacrtali. Na pravom smo putu, ali treba načiniti i taj poslednji korak. Svu pažnju ćemo usmeriti na teren i na predstojeće mečeve finala ABA lige. Izdržali smo velike pritiske, uložili ogroman trud i rad i verujemo da će se to isplatiti. U pojedinim medijima se već licitira o statusima pojedinih naših igrača što smatram da je veoma opasno s obzirom na trenutak u kome se nalazimo, jer nam predstoje utakmice u kojima će se odlučivati šampion ABA lige, a mi svakako kao organizovan klub moramo uvek da pravimo projekcije za budućnost. Međutim, nećemo dozvoliti da nas bilo šta poremeti. Još jednom apelujem na naše navijače da pruže podršku Zvezdi kako bismo na pravi način iskoristili prednost domaćeg terena i kako bismo se na kraju svi zajedno radovali", zaključio je Nebojša Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track