CRNO-BELI SPREMNI ZA POČETAK SEZONE Veličković: Snažno i borbeno protiv Mornara
Foto: Kkpartizan.rs

Partizan gostuje u Baru

CRNO-BELI SPREMNI ZA POČETAK SEZONE Veličković: Snažno i borbeno protiv Mornara

Košarka -

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas da njegova ekipa mora da igra snažno i borbeno protiv Mornara, u prvoj utakmici Jadranske lige, ali da nikada nije realno obećati pobedu u prvom duelu posle pripremnog perioda.

"Prva utakmica po završetku pripremnog perioda je uvek teška i moramo da je odigramo onako kako Partizan uvek treba da igra. Snažno i borbeno od početka do kraja. Protivnik je ekipa koja nije nimalno slaba, već su pokazali da imaju kvalitet i mi moramo na pravi način da odgovorimo", rekao je Veličkovć za kluspki sajt.

On je dodao da nikada nije realan onaj ko obećava pobedu u prvoj utakmici posle priprema, ali da je maksimalna angažovanost i borba obaveza svih igrača Partizana.

Košarkaši Partizana krenulu su jutros u Bar, gde će odigrati prvu od četiri utakmice u Jadranskoj ligi za 10 dana. Utakmica protiv Mornara na programu je u subotu od 19 časova.

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je Mornar ozbiljan protivnik, stabilan klub sa kontinuitetom u radu i da je učešće u Jadranskoj ligi potvrda toga.

"Tim ima, košarkaškim rečnikom, punu formaciju, na svakoj poziciji imaju po dva igrača, ali postoji vrlo jasno postavljena hijerarhija u timu, znaju se nosioci igre, zna se ko su igrači sa svim pravima na terenu. Jedan od naših ciljeva biće da prenesemo težište njihovog napada na igrače koji nisu njihova primarna rešenja u napadu, da nametnemo ritam igre koji nama odgovara, uz kontrolu njihovog šuta za tri poena", naveo je on.

"Očekuje nas protivnik koji koristi više različitih načina igre u odbrani, pa će koncentracija u fazi postavljenog napada biti vrlo važna", dodao je Džikić.

Crno-beli u drugom kolu u utorak od 17 časova igraju u Skoplju protiv MZT-a, a u petak od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekaće Cibonu. U četvrtom kolu Partizanu sledi novo gostovanje u Skoplju protiv ekipe Karpoš Sokoli, u ponedeljak od 18 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track